Bojana Popović: Ove djevojke, kad žele nešto da urade, to će i uraditi

Znale smo da moramo da spriječimo kontre Odenzea, da su u tome fantastične, a djevojke su iz svih tih stvari koje su se dešavale na putu iz Rumunije našle neku snagu i trčale nazad kao lude. Zbog toga smo i pobijedile - istakla je šefica stručnog štaba Budućnosti

10154 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Bojana Popović je na startu samostalne trenerske karijere najavila da bi mogla da bude uspješna kao dok je igrala.

Na četvrtom meču pod njenim vođstvom, Budućnost je upisao drugu pobjedu, uz remi na gostovanju Brestu i poraz u Ramniku Vlčei.

Trijumf nad Odenzeom (27:24) još više dobija na važnosti ako se zna da su „plave” iz Rumunije putovale 26 sati autobusom!

- Odenze se borio, do kraja se nije znalo ko će pobijediti, dvije lopte su mogle da preokrenu. Prije utakmice sam na papir zapisala šta bi djevojke trebalo da urade i sve su to učinile. Znale smo da moramo da spriječimo kontre Odenzea, da su u tome fantastične, a djevojke su iz svih tih stvari koje su se dešavale na putu iz Rumunije našle neku snagu i trčale nazad kao lude. Zbog toga smo i pobijedile - istakla je Popovićeva.

Jedinu zamjerku imala je na realizaciju zicera u kontrama.

- Barbara je bila odlična na golu, a činjenica da smo promašile mnogo čistih situacija u kontrama su uticale da utakmica ne bude riješena već u 1. poluvremenu. Djevojke su, ipak, pokazale veliki karakter i da, kad žele nešto da urade, da će to i uraditi. Ponosna sam na njih i presrćna, sada želim samo da se odmorimo i spremamo za utakmicu sa Đerom - naglasila je 41-godišnja legenda svjetskog rukometa.

Jovanka Radičević
foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Jovanka Radičević je još jednom odigrala sjajno i sa devet golova bila najefikasnija u domaćem sastavu.

- Ova pobjeda je za mene ravna kao da smo otišle na fajnl-for. Bilo je ovo sedam veoma teških dana, ali sam ponosna na tim, jer smo pokazale karakter i najbolju igru kada je najteže. Momenat je bio težak, sam put od 26 sati je pravi pokazatelj toga, ali sam ubijeđena da ovo ne može da uradi niko, sem mi. Hvala i Bojani što je širila pozitivnu energiju, a još smo jednom pokazale da smo na terenu, kao i van njega, prava porodica.

Trener Odenzea Ulrik Kirkeli je čestitao Bojani i Budućnosti.

- Rival je igrao pametno, nametnuo svoj stil, a nama je bilo teško da se prilagodimo. Prilazili smo blizu, ali nijednom nismo izjednačili, što nam je bilo potrebno kako bismo imali samopouzdanje u završnici - naglasio je Kirkeli.

Bonus video: