Francuska nakon produžetka srušila Mađare, Španiji derbi, Švedska oduvala Katar

U polufinalu će se sastati Francuska - Švedska i Španija - Danska

9628 pregleda 3 komentar(a)
Mihael Gigu slavi gol protiv Mađarske, Foto: Reuters
Mihael Gigu slavi gol protiv Mađarske, Foto: Reuters

Nakon spektakla u prvom četvrtfinalu 27. Svjetskog prvenstva i pobjede šampiona Danske boljim izvođenjem sedmeraca protiv Egipta, još jedan meč se rješevao poslije isteka 60 minuta.

Mađarska je u posljednjih pet minuta napravila seriju 3:0 i izborila produžetke protiv Francuske (30:30), ali je poslije 10-minutnog dodatka izgubio 35:32.

Tim Ištvana Gukjaša i Ćeme Rodrigesa je nekoliko puta u 1. poluvremenu vodio šest razlike, a onda se spasavao u finišu. Za više nije imao snage.

Mihael Gigu je bio najefikasniji sa šest golova, jedan manje je dao Igo Deska, dok su kod Mađara prednjačili Bence Banhidi sa šest pogodaka i Roland Mikler sa 16 zaustavljenih šuteva.

"Eksperti" će se za finale boriti sa Švedskom, koja je nastavila sa fenomenalnim izdanjima.

Rival Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je savladao Katar 35:23 i u Egiptu upisao čak četvrtu pobjedu dvocifrenom razlikom.

Blistali su Lukas Pelas i Valter Krinc, koji su imali savršen šut iz igre - obojica su realizovala svih osam šuteva.

U derbiju četvrtfinala, Španija je porazila Norvešku 31:26.

Dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope su do trijumfa vodili fenomenalni Rodrigo Korales sa 19 odbrana i Aleks Dujšebajev sa osam golova.

U poraženom timu, koji je ostao bez šansi da brani dva vezana srebra sa svjetskih prvenstava, najefikasniji je bio Magnus Jendal sa šest pogodaka.

Možda bi sve drugačije bilo da se nije povrijedio lider tima Sander Sagosen, koji je odigrao svega 15 minuta.

Bonus video: