Bojana Popović: Čestitke igračicama, svima u klubu i Crnoj Gori

Zahvalnost svima koji su vjerovali u nas, ali i onima koji nisu, jer su nam dali veću motivaciju - rekla je Jovanka Radičević

11783 pregleda 383 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Cilj je ispunjen, rukometašice Budućnosti su u četvrtfinalu Lige šampiona.

Poslije meča za kakve Englezi imaju najadekvatniji izraz - rolerkouster, Podgoričanke su proslavile uspjeh protiv Ferencvaroša, iako su izgubile 29:28.

Nakon savršenih 35 minuta, “plave” su u Budimpešti vodile 19:12, imale i tri gola prednosti iz “Bemax arene”, ali su morale da strepe do kraja.

Sve je riješeno u 59. minutu - pri vođstvu svog tima 28:26, Anđela Malestajn je promašila sa desnog krila, a Bojana Popović napala sedam na šest i nagrađena golom Alison Pino, nakon kojeg je sve bilo riješeno.

- Očekivale smo ovakvu utakmicu. Odigrale smo perfektno prvo poluvrijeme i u napadu i odbrani, govorile u pauzi da želimo da održimo isti nivo, ali smo znale da će biti teško, jer smo malo umorne. Imale smo problema 15 minuta, ali smo u posljednjih 10 vratile fokus i završile utakmicu na pravi način - rekla je Popovićeva.

Povezani članci

13. Mart 2021.

Budućnost u drami do četvrtfinala

Legendarna rukometašica, koja je osvojila šest puta Ligu šampiona kao igračica, a jednom kao sportska direktorica Budućnosti, zahvalila se svojim izabranicama.

- Ponosna sam na ove djevojke, čestitke njima, svima u Budućnosti i Crnoj Gori. Teška vremena su iza nas, naša želja je bila da napredujemo i pokažemo da možemo da se borimo za svaku loptu, da uradimo nešto specijalno danas. To smo i učinile. Hvala svim mojim djevojkama, volim vas i ponosna sam na vas - kazala je Popović.

Jovanka Radičević je odigrala fenomenalno i sa devet golova bila nerješiva enigma za Mađarice.

- Ponosna sam na moj tim, jer smo od početka sezone imale mnogo loših stvari. Veoma je teško igrati bez nekoliko ključnih igračica, ali smo sve ovo vrijeme živjele kao porodica i dale smo maksimum na svakom treningu i utakmici. Novi trener Bojana Popović je za nas kao prijatelj, srećne smo zbog nje i uzvratile smo joj na najbolji način - istaklo je 34-godišnje desno krilo.

Ona je ocijenila da je utakmica bila veoma teška i naporna.

- Prvo poluvrijeme je bilo nevjerovatno, bez ijedne loše stvari, ali u nastavku nijesmo bile dovoljno dobre. Zahvalnost svima koji su vjerovali u nas, ali i onima koji nisu, jer su nam dali veću motivaciju - rekla je Radičevićeva.

Bonus video: