Pletikosić i Klikovac: Odbranom i srcem do plasmana u Tokio

„Lavice” prvi meč igraju sa Norveškom u petak od 18 časova, a u nedjelju u 16 igraju sa Rumunkama

7184 pregleda 1 komentar(a)
Pletikosić, Foto: Kolektiff
Pletikosić, Foto: Kolektiff

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ove sedmice igra mečeve odluke za plasman na Olimpijske igre, koje se održavaju u Tokiju.

Crna Gora prvi meč na turniru u Podgorici igra sa Norveškom u petak od 18 časova, a u nedjelju (16 časova) protivnik je Rumunija.

"Lavice" su uoči početka turnira oslabljene, ali i pored toga jasno poručuju - nema predaje.

"Srećna sam što smo napokon na okupu i što imamo priliku da se borimo za Tokio. Naš najveći motiv je da pokažemo dobru igru u obje utakmice. Najteži meč je u nedjelju, ali nećemo se predati. Mogu da kažem da će biti jako teško, jer nam nedostaju Jelena Despotović, Tatjana Brnović i Milena Raičević. Ali, borićemo se i za njih. Naši najveći aduti su dobra odbrana i da budemo sve kao jedna", kazala je Matea Pletikosić.

Plasman u Tokio izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

"Imamo veliku šansu da se borimo za Tokio. Ovakva prilika se ne ukazuje svakog dana. Iako smo u oslabljenom sastavu, možemo da se borimo. Utakmica protiv Rumunije je ključna. Neće sa njima biti lako, kao što neće biti lako protiv Norveške. Oba protivnika su jaka, drugačija...Mislim da možemo sa našom odbranom i srcem doći do pozitivnog rezultata. Nadam se da ćemo biti sve kao jedna i da ćemo to dokazati", poručila je Bobana Klikovac.

Bonus video: