Majda Mehmedović: Gledajte nas u Tokiju

Rumunija nas je savladala, ali možda zbog toga što smo znale da imamo veliku prednost, pa smo mogle da se opustimo - rekla je 30-godišnja Baranka

13601 pregleda 434 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Četiri i po minuta prije kraja, Majda Mehmedović je dala sjajan gol za 25:24 i otklonila sve dileme oko plasmana u Tokio.

Rumuniji je u tom trenutku trebalo šest golova da se domogne Olimpijskih igara, što je bilo nemoguće da se uradi za tako kratko vrijeme.

- Odigrale smo dobro, ali ovo je bila potpuno drugačija utakmica nego protiv Norveške. Rumunija je igrala sporije, taj njen ritam nas je umrtvio. Najbitnije je da smo zasluženo zaradile kartu za Tokio. Ponosna sam na cijelu ekipu i stručni štab, na sve djevojke koje bile na treninzima i one koji nisu mogle da budu tu. Gledajte nas u Tokiju - rekla je 30-godišnja Baranka.

U 24. minutu je jedina izmjena na poziciji lijevog i srednjeg beka, Matea Pletikosić, dobila crveni karton. Koliko je bilo teško zbog tako skraćene rotacije?

- Bilo je jako teško, jer smo se i mnogo istrošile protiv Norveške. Ali, kad svaka kao lavica gine jedna za drugu, jako je teško pobijediti nas. Rumunija nas je savladala, ali možda zbog toga što smo znale da imamo veliku prednost, pa smo mogle da se opustimo. Da smo imale veću rotaciju, mislim da nas ne bi pobijedile.

Mehmedovićeva će, kao i Jovanka Radičević, treći put nastupiti na OI. U timu bi mogle da budu još dvije koje su nastupile u Londonu i Rio de Žaneiru, Milena Raičević i Marina Rajčić.

- Treći put idem na OI, to je privilegija za svakog sportistu. Imale smo mnogo problema, ali smo vjerovale i željeli više od ičega da se plasiramo u Tokio. Bile smo kao familija, na terenu i van terena, borile smo se za našu zemlju - zaključila je Majda.

Bonus video: