Bojana nakon izbora: Nastojaću da opravdam povjerenje, imamo i znanja i kvaliteta

Upravni odbor RSCG je procijenio da je legenda svjetskog rukometa, koja je bila pomoćnica Kimu Rasmusenu na Evropskom prvenstvu u Danskoj i kvalifikacionom turniru za OI, dala veći doprinos tom uspjehu, zbog čega Danac nije dobio novi ugovor

36857 pregleda 263 reakcija 84 komentar(a)
Foto: Luka Novović/RSCG
Foto: Luka Novović/RSCG

Kim Rasmusen je ispunio cilj zbog kojeg je došao, sa reprezentacijom Crne Gore izborio plasman na Olimpijske igre, ali će u Tokiju „lavice” voditi Bojana Popović.

Upravni odbor RSCG je procijenio da je legenda svjetskog rukometa, koja je bila pomoćnica danskom stručnjaku na Evropskom prvenstvu u Danskoj i kvalifikacionom turniru za OI, dala veći doprinos tom uspjehu, zbog čega Rasmusen nije dobio novi ugovor.

Popovićeva će debitovati 16. aprila protiv Bjelorusije u Podgorici u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji, koje se održava u decembru ove godine.

„Imenovanje za selektora doživljavam kao veliku čast, ali i obavezu, na čemu dugujem zahvalnost Upravnom odboru Saveza koji mi je ukazao povjerenje. Nastojaću da ga opravdam, svjesna značaja funkcije koju ću obavljati i koja predstavlja ostvarenja sna za svakog trenera”, rekla je Popovićeva.

Šestrostruka osvajačica Lige šampiona je u novembru postala šefica stručnog štaba Budućnosti, nakon ostavke Dragamna Adžića i sada će spojiti dvije funkcije, kao i trofejni strateg od 2010. do 2017. godine.

„Tokom dva takmičenja na kojima sam bila dio stručnog štaba, ali i kroz rad u Budućnosti, imala sam priliku da se upoznam sa svim reprezentativkama, a vjerujem da će to iskustvo biti dragocjeno pred izazove koji nas očekuju u narednom periodu. Olimpijske igre su svakako najvažnije takmičenje u ovoj godini, ali prije toga imamo baraž protiv Bjelorusije, u kojem želimo da opravdamo ulogu favorita i izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji”, istakla je 41-godišnjakinja rođena u Nišu.

Popovićeva je sa Crnom Gorom osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i završila karijeru. Penziju je prekinula četiri godine kasnije, nastupila na OI u Riju, gdje je nosila i zastavu, ali se ta epizoda završila neslavno, jer poslije duge pauze nije bila ni svoja sjenka, a „lavice” su izgubile svih pet utakmica.

U Tokiju cilj mora da bude bar četvrtfinale, jer je Crna Gora sigurno kvalitetnija od Japana, Južne Koreje, Angole i Brazila, a sa svima drugima može makar ravnopravno da igra. Uostalom, bez čak pet igračica koje će konkurisati za OI je prije 10 dana savladala evropskog prvaka Norvešku.

„Radujem se radu sa nacionalnim timom, pred nama je veliki posao, ali vjerujem da imamo i znanja i kvaliteta da odgovorimo na najbolji način, uz posvećen rad igračica, stručnog štaba, kao i Saveza. To je uvijek bio slučaj do sada, upravo takav pristup nas je doveo i do izborene vize za Tokio”, kazala je Popovićeva u izjavi za zvanični sajt RSCG.

Bonus video: