Rasmusen mirno primio neočekivanu odluku: Ništa više ne može da me iznenadi

Samo sedam dana nakon što je sa Crnom Gorom proslavio plasman na Olimpijske igre, danski trener je napustio posao - odlukom RSCG da sa njim ne nastavi saradnju

33849 pregleda 676 reakcija 97 komentar(a)
Kim Rasmusen, Foto: Savo Prelević
Kim Rasmusen, Foto: Savo Prelević

Iznenađujuće - Kim Rasmusen nije iznenađen apsolutno neočekivanom smjenom sa mjesta selektora ženske rukometne reprezentacije Crne Gore.

Samo sedam dana nakon što je sa Crnom Gorom proslavio plasman na Olimpijske igre, danski trener je napustio posao - odlukom RSCG da sa njim ne nastavi saradnju.

"Ne nastavi saradnju" - čita se otkaz...

"Ništa više u ovoj industriji ne može da me iznenadi, tako da ne bih trošio vrijeme na to. Naravno, volio bih da sam osjetio Olimpijske igre, to želi svako ko se bavi sportom. Ali, neće se dogoditi i neću trošiti energiju na to", rekao je Rasmusen za danski "TV 2 sport".

"Na kraju, ova situacija i nije tako dramatična. Imao sam kratkoročni ugovor sa Crnom Gorom, preuzeo sam tim nedugo prije Evropskog prvenstva. Imao sam uspješno putovanje sa timom".

Umjesto njega na klupu nacionalnog tima je sjela Bojana Popović, koja je bila prva saradnica Rasmusena.

"Ona je iz Crne Gore, ona je sportska heroina u Crnoj Gori. Oni su odlučili tako, i to je to", kazao je Rasmusen.

Danski mediji navode da je poruku o rastanku dobio u ponedjeljak, nakon nekoliko dana razgovora sa čelnicima rukometnog saveza.

I dok je razočaran što neće biti dio Olimpijskih igara sa Crnom Gorom, Rasmusen ističe da je zadovoljan onim što je uradio sa nacionalnim timom.

"Veoma sam srećan kako sam obavio posao, pomogao sam da se plasiraju na Olimpijske igre, da pobijede Norvešku, što se ne dešava često - posebno u tako važnim mečevima", zaključio je Danac.

Bonus video: