Bjelorusija mučila „lavice” na debiju Bojane Popović, plus šest za miran revanš u Minsku

Bjelorusija je neočekivano dugo mučila rukometašice Crne Gore na debiju Bojane Popović, u 33. minutu imala i neriješen rezultat (15:15), ali je klasa morala da dođe do izražaja - „lavice” su slavile 29:23 i približile se Svjetskom prvenstvu u Španiji

13436 pregleda 208 reakcija 18 komentar(a)
Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa devet golova, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa devet golova, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Do početka 2. poluvremena niko nije mogao da zaključi da je selekcija koja traži svoje 15. uzastopno veliko takmičenje domaćin reprezentaciji čiji je posljednji nastup na šampionatima bio davne 2008. godine.

Bjelorusija je neočekivano dugo mučila rukometašice Crne Gore na debiju Bojane Popović, u 33. minutu imala i neriješen rezultat (15:15), ali je klasa morala da dođe do izražaja - „lavice” su slavile 29:23 i približile se Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Revanš je za četiri dana u Minsku i jasno je da tim iz bivše SSSR republike ima jako male šanse da ugrozi Jovaku Radičević i drugarice.

Crna Gora u 1. poluvremenu nije imala rješenja za Anastasiju Kulak, djevojka koja je u karijeri igrala samo za tim neobičnog imena, BNTU-BelAZ. Ona je dala pet od prvih osam golova svog tima i donijela mu drugu prednost u 15. minutu (8:7).

Igra u odbrani u tim trenucima nije postojala, ali je srećom Đurđina Jauković bila u ritmu sa olimpijskog kvalifikacionog turnira, rešetala mrežu rivala i držala ravnopravno stanje na semaforu.

Crna Gora je prvi put došla do tri razlike u 37. minutu golom Eme Ramusović za 19:16, a 12 sekundi kasnije i do 20:16, nakon što je Jovanka Radičević iz kontre kaznila neuspješan pokušaj brzog centra rivala.

Od 23:19, „lavice” nisu primile gol preko 12 minuta, ali su dale samo četiri za rekordnih 27:19.

Gošće su prišle na 27:22, pa konačnih plus šest i nije tako loše...

CRNA GORA - BJELORUSIJA 29:23 (14:13)

Podgorica - „Bemax arena”. Igrano bez prisustva publike: Sudije: Backović i Palacković (Slovenija). Sedmerci: Crna Gora 5 (4), Bjelorusija 2 (0). Isključenja: Crna Gora 6, Bjelorusija 6 minuta.

Crna Gora: NENEZIĆ (sedmerac), Batinović (devet odbrana i sedmerac), RADIČEVIĆ 5 (2), JAUKOVIĆ 9 (2), Pletikosić, Mugoša, Džaferović 1, KLIKOVAC, Bulatović, Brnović 1, Pavićević, RAMUSOVIĆ 3, MEHMEDOVIĆ 5, Despotović 1, GRBIĆ 4, Vukčević.

Bjelorusija: Kuncevič (devet odbrana), VAJTULEVIČ, Šinkaruk 1, KULAK 8, VASILJEVSKAJA, ILJINA 5, KOTINA 2, Satnjikava, Kanaval 3, Hutava, Sinjavskaja, Samsonova, AHRAMENKA 3, Sivuha, Jelisejeva, MOKAT 1.

Bonus video: