CRNA GORA SAVLADALA BJELORUSIJU 29:23 U PRVOM MEČU BARAŽA ZA SP

Bojana Popović: Djevojke su pomislile da će utakmica da se dobije sama od sebe

U nastavku smo tokom nekih 20-ak minuta pronašle recept i igra je bila na dobrom nivou. Moglo je da bude i ubjedljivije, da nije bilo stresa u završnici napada i nekim zicer situacijama, što je protivnik iskoristio da smanji - rekla je selektorka Crne Gore

13520 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Bojana Popović i njena pomoćnica Maja Savić debitovale su pobjedom na klupi reprezentacije Crne Gore, u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Bjelorusije (29:23).

Igra, međutim, nije bila na nivou, osim u 20-ak minuta 2. poluvremena, kada su “lavice” od izjednačenog rezultata (15:15) stigle do plus osam (27:19).

- Bjelorusija je odigrala odličnu utakmicu, znale smo da neće biti lako, jer smo na osnovu snimaka iz kvalifikacija znale da igraju dobar i taktički disciplinovan rukomet. To su i pokazale u prvom poluvremenu i malo su griješile. Postigle su golove iz svih šansi koje su stvorile, bilo je teško zaustaviti ih, pa smo morali da mijenjamo nešto u našem sistemu igre - istakla je Popovićeva.

Promjena u sistemu odbrane je donijela razliku Crnoj Gori.

- U nastavku smo tokom nekih 20-ak minuta pronašle recept i igra je bila na dobrom nivou. Moglo je da bude i ubjedljivije, da nije bilo stresa u završnici napada i nekim zicer situacijama, što je protivnik iskoristio da smanji. Osjetila se napetost u 1. poluvremenu i evidentno je bilo razmišljanje da će utakmica da se dobije sama od sebe. Međutim, svaku pobjedu morate da gradite, to sam i potencirala djevojkama.

Revanš je u utorak u Minsku, jasno je da Crna Gora i može i mora bolje.

- Neke stvari ćemo moći da iskoristimo, neke da mijenjamo. Čekamo revanš, koji nam mnogo znači, jer kroz te utakmice rastemo i gradimo ono što nam je potrebno za ono što slijedi - zaključila je selektorka.

Preporučujemo za Vas