Roganović: Niko u osam grupa nije prošao što smo mi, na EP hoćemo dva koraka više

„Postavili smo na treningu sinoć odbranu, momci su to prihvatili, pa ni ovako dobra šuterska ekipa kao Rumunija nije imala gotovo nikakve šanse. Sve vrijeme smo kontrolisali meč, jako samo zadovoljan što smo uradili za ovako malo vremena”, rekao je Zoran Roganović

20045 pregleda 986 reakcija 20 komentar(a)
Zoran Roganović sa saradnicima slavi pobjedu nad Rumunijom, Foto: Bert Berišaj/RSCG
Zoran Roganović sa saradnicima slavi pobjedu nad Rumunijom, Foto: Bert Berišaj/RSCG

Pobjedom nad Rumunijom (23:19), rukometaši Crne Gore su izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, što će im biti peti uzastopni nastup na kontinentalnim šampionatima.

I to su uradili pored svih nedaća koje su ih pratile, jer nijednom nisu bili ni blizu kompletnog sastava zbog koronavirusa, ograničenja u putovanjima, povreda...

To je apostrofirao i selektor Zoran Roganović, koji protiv Kosova, Švedske i Rumunije, na tri utakmice odigrane za 96 sati, nije mogao da računa na Stevana i Miloša Vujovića, Stefana Čavora, Radojicu Čepića i Arsenija Dragaševića.

„Uvijek su se kvalifikacije rješavale u posljednjem kolu i nikada Crna Gora nije poklekla. Ovog puta je bilo najteže, nijedna selekcija u osam grupa prošla nije kroz što smo mi morali. Prije svake utakmice smo imali po jedan trening da se taktički pripremimo, a bilo je tu i odgađanja utakmica sa Švedskom, puta u Rumuniju bez 9-10 igrača koji su bili na EP. Postavili smo na treningu sinoć odbranu, momci su to prihvatili, pa ni ovako dobra šuterska ekipa kao Rumunija nije imala gotovo nikakve šanse. Sve vrijeme smo kontrolisali meč, jako samo zadovoljan što smo uradili za ovako malo vremena”, rekao je Roganović.

Selektor se zahvalio Rukometnom savezu Crne Gore i predsjedniku Petru Kapisodi.

„Svi problemi koje smo imali su uticali na rezultate, nemam riječi da kažem šta smo sve prošli. Jako sam srećan što nam je RSCG, na čelu sa Petrom Kapisodom, pružio svu logistiku, omogućio da što kraće putujemo, a kad god smo bili kući sve je bilo super organizovano. Naravno, moram pogotovo da pohvalim momke, koji su odradili vrhunski dio posla”.

„Lavovi” su na Evropskom prvenstvu prošle godine savladali Srbiju, ali su takmičenje završili u grupi. Sada žele više.

„Već u svlačionici sam rekao momcima da je red da se radujemo, da večeras proslavimo, ali da se ne bih time zadovoljio, jer možemo puno više. Imamo iskustvo sa prethodnog Evropskog prvenstva, kada smo se zadovoljili pobjedom koju smo čekali 13 godina. Imamo puno mladih momaka i biće ih još, jer Crna Gora ima budućnost i rukometnu tradiciju. Vidim da momci prihvataju svaku sugestiju, ideju, zato vjerujem da prihvatiti onu da možda odemo čak i dva koraka više nego do sada”, optimistički je zaključio Roganović.

Bonus video: