„Lavice” kreću u olimpijsku misiju

Selektorka Bojana Popović je odabrala 19 rukometašica

6889 pregleda 3 komentar(a)
Povratak nakon porođaja: Milena Raičević, Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Povratak nakon porođaja: Milena Raičević, Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Olimpijska euforija i zvanično može da počne - rukometašice Crne Gore danas u „Morači” počinju pripreme za najveću smotru sportista.

Selektorka Bojana Popović je odabrala 19 rukometašica, koje će konkurisati za 14, plus jedno rezervno mjesto u timu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Poslije porođaja, na spisku su i Milena Raičević i Marina Rajčić, koje su prethodnih sedmica naporno trenirale da bi „izbrisale” dugu pauzu.

„Lavice” će se pripremati u Podgorici, a od 5. do 8. jula igraće na turniru u Erdu protiv domaće Mađarske i Brazila. Ka Zemlji izlazećeg sunca kreću 15. jula, a 10 dana kasnije na otvaranju Igara se sastaju sa Angolom. Rivali u grupi A biće i Holandija, Norveška, Japan i Južna Koreja, a plasman u četvrtfinale izboriće četiri najbolje selekcije.

Na spisku su golmanke Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija), Anastasija Babović (Dunaujvaroš, Mađarska) i Marina Rajčić (Budućnost), krila Majda Mehmedović, Ivona Pavićević, Jovanka Radičević (Budućnost), Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), Nina Bulatović (Jagodina, Srbija) i Dijana Ujkić (Glorija Buzau, Rumunija), bekovi Đurđina Jauković (Brest, Francuska), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Itana Grbić, Milena Raičević (Budućnost), Matea Pletikosić (Krim, Slovenija) i Andrea Klikovac (ĆSM Bukurešt, Rumunija), te pivotkinje Tatjana Brnović (Budućnost), Nikolina Vukčević (Budućnost) i Ema Ramusović (Budućnost).

Sa reprezentacijom će raditi i bekovi Nataša Ćorović (Levalea 2010) i Ilda Kepić (Skevde, Švedska), koje nisu prijavljene za OI.

Bonus video: