„Lavice” poražene u Mađarskoj

Na prvoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre, rukometašice Crne Gore izgubile od domaćina 28:22. Šansa za popravni sjutra protiv Brazila

11713 pregleda 9 komentar(a)
Jovanka Radičević je bila najefikasnija sa 10 golova, Foto: Savo Prelević
Jovanka Radičević je bila najefikasnija sa 10 golova, Foto: Savo Prelević

Na prvoj od dvije provjere za Olimpijske igre, rukometašice Crne Gore su poražene od domaće Mađarske na turniru u Šiofoku 28:22 (14:10).

Domaće su vodile od samog starta, a „lavice” su do prvog i jedinog izjednačenja stigle u 21. minutu, nakon što su Matea Pletikosić i Jovanka Radičević pogodile za 9:9.

Mađarice su do poluvremena otišle na, do tada, rekordnih četiri razlike (14:10), da bi sve bilo jasno sredinom nastavka, kada je bilo 22:14.

Do kraja je još nekoliko puta bilo minus osam, da bi Anastasija Babović sa nekoliko odbrana omogućila svom timu da izbori konačnih minus šest.

Najefikasnija je bila Radičevićeva sa 10 golova, tri je dala Đurđina Jauković, po dva Tatjana Brnović, Ema Ramusović i Majda Mehmedović, a po jedan golmanka Ljubica Nenezić, Itana Grbić i Pletikosić.

Brnovićeva je završila nastup sredinom 2. poluvremena zbog trećeg isključenja, a Crna Gora ih je imala ukupno devet, četiri više od Mađarske.

Tim Bojane Popović sjutra (16 časova) igra sa Brazilom.

Bonus video: