Crna Gora tek 13. u Sloveniji

Crna Gora nastup na Evropskom prvestvu za igračice do 19 godina u Sloveniji završila je na 13. mjestu.

14773 pregleda 2 komentar(a)
U novembru će tražiti drugu šansu za plasman na SP, Foto: rscg.me
U novembru će tražiti drugu šansu za plasman na SP, Foto: rscg.me

Crna Gora nastup na Evropskom prvestvu za igračice do 19 godina u Sloveniji završila je na 13. mjestu.

U meču za plasman, izabranice trenera Tatjane Jeraminok savladale su Austriju 33:31 i zauzele 13. mjesto na Evropskom prvenstvu.

U meču za plasman, izabranice trenera Tatjane Jeraminok savladale su Austriju 33:31 (15:15), što im je druga pobjeda u međusobnim duelima protiv tog rivala na šampionatu u Sloveniji.

Ujedno su to i jedine dvije pobjede za naše juniorke u Sloveniji, jer su doživjele četiri poraza (dva u grupi i dva u razigravanju od 9. do 16. mjesta), te službenim rezultatom dobile meč protiv Portugala, što je bilo dovoljno za 13. mjesto.

To nije dovoljno za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Sloveniji naredne godine, ali će naše djevojke novu priliku da se domognu planetarne smotre, imati od 22. do 28. novembra ove godine, kada su na programu kvalifikacije koje je uvela Evropska rukometna federacija (EHF). Plasman na Svjetsko prvenstvo kroz kvalifikacije će izboriti dvije reprezentacije.

U posljednjem meču na šampionatu, naše djevojke imale su prednost u najvećem dijelu meča, a Austrija je uspjela samo da izjednači u finišu prvog poluvremena. U nastavku su stvari ponovo došle na svoje mjesto, pa je ostvarena pobjeda protiv rivala koji je na šampionatu, takođe, upisao dva trijumfa.

Katarina Džaferović je bila sjajna i postigla 11 golova iz 16 pokušaja, Sara Gugač je šest puta zatresla protivničku mrežu, Anastasija Marsenić se pet puta upisala u strijelce, a Nađa Kadović četiri puta

Bonus video: