Bojana Popović: Moramo da radimo na odbrani, Borusija je lako dolazila do šansi

„Pokušavale smo da odbranom poremetimo protivnice, nismo uspjele u tome, jer smo primile mnogo lakih golova”, istakla je Ilda Kepić nakon poraza od Borusije

4412 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Bojana Popović je bila razočarana izdabnjem svoje ekipe u odbrani u porazu od Borusije Dortmund.

„Ponovo smo primile veliki broj lakih golova. Borusija sjajno trči, pokušale smo izmjenama u odbrani, igrale 6:0 i 5:1, nastojale da budemo agresivnije i protivnika natjeramo na grešku, ali je rival lako dolazio do šansi. Postigle smo 29 golova, mogle i više od 30 da nije bilo promašenih zicera, ali to nije poenta. Ključna je odbrana i vraćanje iz napada, to je segment na kojem moramo da radimo”, rekla je Popovićeva.

Porazi od dva direktna rivala su udaljili „plave” od osmine finala.

„Nismo mogle da postavljamo ciljeve prije početka sezone, jer imamo mlad tim, koji nije imao vremena da se upozna, niti je bilo prilike da steknem sliku o tome koliko može koja igračica. Želja je bila da budemo na maksimalnom nivou u prva dva meča i pokušamo da iznenadimo protivnike. Nismo uspjele, ali nastavićemo da se borimo i gradimo našu igru. Potrebno je vrijeme i strpljenje da dođemo do nivoa kada će se znati ko šta radi i koliko možemo da očekujemo od svih”.

U prva dva kola sa potpuno izmijenjenim i podmlađenim sastavom, odskočile su Valeija Maslova i Tatjana Brnović, ističe šefica stručnog štaba.

„Maslova odrađuje dobar posao u oba pravca, iako u napadu može i bolje, na tome ćemo raditi kako bi bila još bolja u nastavku sezone. Ona je na pravom putu da postane vrhunska igračica. Brnović uvijek vuče ekipu naprijed i maksimalno odrađuje svoj posao. I ostale djevojke moramo da povučemo, kako bi bile skoncentrisane tokom svih 60 minuta i kako bi dale veći doprinos igri tima”.

Ilda Kepić je porpustila meč sa Podravkom zbog povrede, a protiv Borusije pokazala da bi mogla da bude jedna od ključnih karika u odbrani. Uzgred, realizovala je pet sedmeraca i ostavila znatno bolji utisak od Ivane Mitrović.

„Izgubile smo meč zbog odbrane. Pokušavale smo da odbranom poremetimo protivnice, nismo uspjele u tome, jer smo primile mnogo lakih golova”, istakla je nova crnogorska reprezentativka.

Bonus video: