Sutjeska: Tendenciozno saopštenje RSCG, kao da nismo dobrodošli u prvu ligu Crne Gore

Prema informacijama "Vijesti", navijači Sutjeske su tokom poluvremena pokušali da uđu u dvoranu, u kojoj su na tribinama bili članovi uprave i kadetska ekipa podgoričkog kluba, što im nije dozvoljeno, zato što je u dvorani već bio maksimalan broj dozvoljenih gledalaca

11074 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Rukometni klub Sutjeska nazvao je tendencioznim saopštenje Skupštine RSCG povodom događaja na meču protiv Budućnosti u prvom kolu domaćeg šampionata.

Iz RSCG je danas saopšteno da je članove Skupštine "predstavnik Budućnosti upoznao o neprijatnostima koju su igrači, stručni štab i uprava kluba iz Podgorice doživjeli po završetku meča", te da su "napadnuti od strane navijača domaćeg tima".

Iz RSCG je saopšteno da članovi Skupštine osuđuju "sve pokušaje stvaranja nepotrebnih tenzija i uplitanja političkih ili drugih tema".

"Tendenciozno saopštenje Skupštine RSCG u kome se pominju tenzije i uplitanje politike u sport nakon utakmice u Nikšiću između Sutjeske i Budućnosti sve je osim dobronamjerno.

Navijači Sutjeske, usljed mjera u cilju suzbijanja pandemije covid 19 ne dolaze organizovano na utakmice pa se tako vinovnici ovog događaja ne mogu nazvati našim navijačima. Nadalje, uprava kluba iz Podgorice je sve vrijeme dijelila istu tribinu sa blizu 100 gledalaca iz Nikšića i nije doživjela niti jednu neprijatnost", navodi se u saopštenju Sutjeske.

Prema informacijama "Vijesti", navijači Sutjeske su tokom poluvremena pokušali da uđu u dvoranu, u kojoj su na tribinama bili članovi uprave i kadetska ekipa podgoričkog kluba, što im nije dozvoljeno, zato što je u dvorani već bio maksimalan broj dozvoljenih gledalaca.

Huligani su, potom, kamenicama gađali autobus koji je dovezao Podgoričane.

Polomljeno je jedno staklo, a seniorska i kadetska ekipa Budućnosti su pod policijskom pratnjom napustile Nikšić.

"Smatramo da je policija jedina koja može da utvrdi ko je kamenicom gađao autobus Budućnosti nakon utakmice, a nikako novinar ili Skupština RSCG. Na kraju policiji niko nije prijavio niti jedan incident, koji naravno osuđujemo.

Latentno napadati Sutjesku i njene navijače sada već orkestrirano tokom čitavog dana u više medija i više navrata je sve osim fer i korektno", navodi Sutjeska, naglasivši da o njihovom odnosu prema gostima "svjedoči i današnje pismo zahvalnosti koje smo dobili od uprave Budućnosti, te vas upućujemo na njih da vam neposredno prenesu svoje utiske".

"Žao nam je što se već nakon prve utakmice, koja je inače protekla u prijateljskoj atmosferi, iako imamo najmlađi tim u državi i najniži budžet, osjećamo kao da nijesmo dobro došli u Prvu rukometnu ligu Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Sutjeske.

Bonus video: