Nove "lavice" oduševile selektorku, Popović: Ovo je put kako treba da igramo u budućnosti

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore slavila je protiv Sjeverne Makedonije u Skoplju 29:21

10270 pregleda 21 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bez osam igračica, sa novim licima, a na prvom meču poslije Olimpijskih igara, ženska rukometna reprezentacija Crne Gore slavila je protiv Sjeverne Makedonije u Skoplju 29:21 u u prvom kolu EHF EURO Kupa.

Selektorka Bojana Popović je bila prezadovoljna nakon pobjede.

“Ono što je bilo najbitnije - sve djevojke su imale fantastičan pristup i pokazale su da žele da igraju, tokom svih 60 minuta su držale nivo igre. Oni su u nekoliko navrata pokušale da spuste ritam i tu su došle neke naše greške. Međutim, budile smo se i održale visok nivo i u odbrani i u napadu. Vrlo sam zadovoljna i mislim da je ovo putokaz kako treba da igramo u budućnosti”, kazala je Popović.

Popović, iz raznih razloga, nije mogla da moći da računa na Jelenu Despotović, Đurđinu Malović, Martu Batinović, Đurđinu Jauković i Katarinu Džaferović, kao ni na Majdu Mehmedović, Jovanku Radičević i Milenu Raičević, koje će igrati u drugom meč istih rivala u nedjelju u Nikšiću.

Itana Grbić je bila lider, nove igračice, posebno ljevoruki bek Tanja Ašanin, pokazale kvalitet.

"Njoj je bio debitantski nastup, vrlo hrabro je ušla u meč, ušla je u 45. minutu, a oči su joj bile potpuno bistre, bila je spremna. Pokazala je da u njoj imamo budućnost i perspektivu. Nataša Ćorović je odlično odradila ulogu u odbrani 5-1. Zapravo, sve su bile na vrhunskom nivou, Grbić i Pletikosić pogotovo, koje su imale zadatak da vode igru sa dva pivota, što je specifično", rekla je Popović.

Bonus video: