BOJANA POPOVIĆ O UTAKMICI U ŠVEDSKOJ

Iz greške u grešku, poraz iz kojeg može da se nauči

Nijedan poraz nije dobar, posebno ne kada izgubite 14 razlike. Opravdanja ima, ali "lavice" moraju bolje

9520 pregleda 8 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Reuters
Bojana Popović, Foto: Reuters

Crnogorske rukometašice ubjedljivo su izgubile od Švedske (38:24) u pripremnom meču za Svjetsko prvenstvo.

Nijedan poraz nije dobar, posebno ne kada izgubite 14 razlike. Opravdanja ima, ali "lavice" moraju bolje.

„Putovale smo cijeli dan, nismo imale trening pred meč, a neke igračice se još traže. Treba im dati vremena, moramo da budemo strpljive. Ono što je jasno - mi nemamo kapacitet da trčimo kao Danska, Švedska, Norveška… Moramo da nađemo igru i ritam koji odgovara sastavu koji imamo“, kazala je selektorka Bojana Popović.

Povezani članci

26. Novembar 2021.

Poraz "lavica" u Trolhetanu, Šveđanke na +14

„Puno smo griješile, a kada bismo pogriješile loše smo se vraćale. Takođe, prolazile su nas jedan na jedan, veoma lako. U napadu moramo da nametnemo ritam koji nama odgovara, jer nemamo veliku rotaciju, a ni igračice koje sa klupe mogu da ga promijene“, kazala je selektorka Bojana Popović.

Naredni meč, takođe sa Švedskom, je u nedjelju.

„Moramo da se držimo stabilne napadačke igre, da gradimo šanse preko krila ili pivota. Ne smijemo da imamo ishitrene šuteve, jer protiv selekcija kakva je Švedska teško se vraćati brzo, a pritom neke igračice moramo da mijenjamo iz napada u odbranu. Takođe, imamo mnogo karika u odbrani koje moramo da popunimo, a ova utakmica nam je dosta pokazala. Tražićemo rješenja da u nedjelju bude bolje“, kazala je Popović.

Preporučujemo za Vas