Ema Ramusović: Za ovo živimo mjesecima

„Lavice” će u petak (20.30) časova igrati protiv Slovenije, na čijoj klupi sjedi čovjek koji je sa Crnom Gorom pokorio Evropu i bio olimpijski vicešampion - Dragan Adžić

14434 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rukometašice Crne Gore u Švedskoj sprovode završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

U prvom meču u Granoljersu, „lavice” će u petak (20.30) časova igrati protiv Slovenije, na čijoj klupi sjedi čovjek koji je sa Crnom Gorom pokorio Evropu i bio olimpijski vicešampion - Dragan Adžić.

Taj meč mogao bi da riješi mnoge dileme, jer će pobjednik biti na pragu glavne faze, u kojoj bi rivali bile tri selekcije iz grupe B - vjerovatno Rusija, Srbija i Poljska, jer je Kamerun autsajder.

Poraženi iz duela reprezentacija iz bivše Jugoslavije će novu šansu imati protiv Angole, jer je nerealno očekivati da se iznenadi olimpijski šampion Francuska.

„Jako smo uzbuđene, jer je pred nama ono što jako dugo čekamo i za šta se spremamo. Sigurno je da će biti teško, moramo da damo sve od sebe kako bi krajnji ishod bio u našu korist, ali za to živimo već mjesecima”, poručuje Ema Ramusović.

„Lavice” su još u Švedskoj, odakle će u četvrtak krenuti ka Kataloniji. Odigrale su i dva meča sa selekcijom „tri krune” i pokazale dva lica - u petak su poražene 38:24, u nedjelju 31:26.

„Prvi meč smo odigrale jako loše u oba pravca, a u drugom je sve bilo bolje. Borile smo se, odbrana je bila kvalitetnija, kao i napad. Iako smo promašile dosta zicera, mnogo je bolji utisak nego nakon prve utakmice”, ističe pivotkinja ĆSM Bukurešta.

Ti dueli su, ipak, bili u drugom planu, jer je u mislima samo Slovenija.

„Slovenija ima jako dobar tim, sigurna sam da se sprema u jakom tempu, ali i mi ćemo pružiti jak otpor. Uvijek smo je pobjeđivale, nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Ekipa je podmlađena, nedostaje nam mnogo igračica, ali obećavam da ćemo na svakom meču dati sve od sebe”, zaključila je Ramusovićeva.

Bonus video: