Dragan Adžić: Navijaću za Crnu Goru punog srca, ali nakon ovog meča

Dragan Adžić na klupi Slovenije, večeras prvi put protiv “lavica”

9626 pregleda 12 komentar(a)
Dragan Adžić večeras će biti na drugoj strani, Foto: BORIS PEJOVIĆ
Dragan Adžić večeras će biti na drugoj strani, Foto: BORIS PEJOVIĆ

Od 2004. godine, kada je bila deveta na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, Slovenija nijednom nije prošla prvu fazu na velikim takmičenjima. Zbog toga je za selektora dovela čovjeka koji je to uspio na prvih sedam nastupa sa Crnom Gorom, a osvojio olimpijsko srebro i evropsko zlato 2012.

Dragan Adžić će pokušati da prekine crni niz “dežele”, a sudbina je htjela da mu prvi meč na šampionatima bude baš protiv “lavica” (večeras 20.30).

”Nije utakmica odluke, prvo je kolo, ali jeste posebna. Nakon ovog meča punog srca navijaću za Crnu Goru, ali večeras ću uraditi sve da pobijedimo”, rekao je Adžić.

Dugogodišnji selektor Crne Gore zna da se djevojke koje je nekada vodio ne smiju potcijeniti, bez obzira na to što nisu kompletne.

”Vidim da ekipa raste, da se kvalitetno radi. Talenat postoji, a djevojke imaju od koga da uče i nauče. I Budućnost napreduje, radujem se zbog toga. Crna Gora je u izmijenjenom sastavu, ali to je ozbiljan tim i znam da nikome ne može da bude lako protiv tih tjevojaka. To je takav mentalitet i energija”.

I Adžić ima dosta problema oko sastava. Nema Barbare Lazović, koja je pokidala prednji ukršteni ligament, prva pivotkinja Aneja Beganović nema klub od kraja prošle sezone, a Elizabet Omoregi i Amra Pandžić su pod znakom pitanja zbog povreda koljena.

”Želimo da prođemo grupu, koja je najteža na prvenstvu. O Francuskoj je suvišno govoriti, tu je Crna Gora, kao i opasna Angola, od koje je Slovenija izgubila na prethodnom šampionatu. Djevojke žele da ostvare cilj, svjesne su da bi to bio iskorak i za njih pojedinačno i za nacionalni tim”, istakao je Adžić.

Bonus video: