Korona među „lavovima” - zaražena trojica igrača i jedan član stručnog štaba, ništa od puta u Švajcarsku

„Savez je u svakodnevnoj komunikaciji sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF), kako bi bili ispoštovani COVID protokoli i kako bi igrači, nakon što preleže koronavirus, mogli da nastupe na Evropskom prvenstvu”, objavio je RSCG

20805 pregleda 5 komentar(a)
Foto: RSCG
Foto: RSCG

Rukometni savez Crne Gore morao je da otkaže nastup na turniru „Yellow cup 2022” u švajcarskom Vinterturu, koji je trebalo da bude provjera za „lavove” uoči Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Naime, na obaveznom testiranju na koronavirus koje je odrađeno jutros, tri igrača i jedan član stručnog štaba dobili su pozitivan rezultat, zbog čega je otkazan put u Švajcarsku.

„Savez je u svakodnevnoj komunikaciji sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF), kako bi bili ispoštovani COVID protokoli i kako bi igrači, nakon što preleže koronavirus, mogli da nastupe na Evropskom prvenstvu”.

Reprezentacija ostaje na pripremama u Podgorici, odakle će putovati u mađarski Debrecin, gdje 13. januara duelom protiv Danske počinje nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontintenta.

Rivali u grupi A su još i Sjeverna Makedonija i Slovenija, a dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u glavnu rundu.

Bonus video: