Roganović: Bilo je i težih i lakših rivala, ne smijemo da potcijenimo Bosnu i Hercegovinu

„Najvažnije je da gledaocima bude dozvoljeno da prisustvuju mečevima, jer u aprilu očekujem najbolju moguću atmosferu na svim utakmicama Crne Gore od obnove nezavisnosti”, rekao je Zoran Roganović

14169 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, rival rukometaša Crne Gore u aprilskom baražu za Svjetsko prvenstvo biće selekcija Bosne i Hercegovine.

Prvi meč igraće se u komšiluku 13. ili 14. aprila, revanš je u našoj zemlji tri dana kasnije

Ali, potrebno je da izabranici Ivice Obrvana prvo eliminišu Grčku u martu u prvoj fazi, a selektor Crne Gore Zoran Roganović nema dilemu da će tako i biti.

„Sigurno je da smo mogli da dobijemo težeg protivnika, ali bilo je i lakših. Bosna i Hercegovina je ipak, respektabilna selekcija sa selektorom Ivicom Obrvanom, ima igrače koji igraju na najvišem nivou. Ima kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, jer je bila na posljednja dva šampionata Evrope, što joj daje nadu da može da se plasira i na Svjetsko prvenstvo”, istakao je Roganović.

Selektor se nada da će u revanšu u Crnoj Gori biti dozvoljen pristup navijačima.

„Za nas je najvažnije da nastavimo da radimo i pokažemo igru kao u prva četiri meča na Evropskom prvenstvu, odnosno u pobjedama protiv Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Najvažnije je da gledaocima bude dozvoljeno da prisustvuju mečevima, jer u aprilu očekujem najbolju moguću atmosferu na svim utakmicama Crne Gore od obnove nezavisnosti. To će nam biti dodatna snaga da se ponovo nađemo na Svjetskom prvenstvu poslije 2013. godine i jedinog učešća na planetarnim smotrama”.

Povezani članci

29. Januar 2022.

Sreća uz „lavove” - u baražu sa BiH ili Grčkom

Baš kao i Crna Gora, i BiH je imala ogromne probleme tokom priprema za Evropsko prvenstvo, jer je Obrvan zbog koronavirusa bio prinuđen za „krpi” tim.

To se osjetilo i na terenu, jer su njegovi izabranici bili nemoćni protiv Švedske (30:18), Češke (27:19) i Španije (28:24), pa su prvenstvo završili na pretposljednjem, 23. mjestu.

Prva zvijezda selekcije je sjajni golman njemačkog Flenzburga, Benjamin Burić, odlični su i njegov blizanac, Senjamin i Vladimir Vranješ iz Meškov Bresta, a u ekipi je i nekoliko veoma iskusnih rukometaša, među kojima se izdvajaju sjajni defanzivac Mirsad Terzić, 41-godišnji Nikola Prce, Ivan Karačić (rođeni brat reprezentativca Hrvatske, Igora Karačića)...

U svakom slučaju, nije to ekipa od koje bi trebalo strahovati, ali oprez je prisutan.

„Već sam krenuo sa gledanjem njihovih utakmica na Evropskom prvenstvu, kao i sa onog od prije dvije godine. Glavna uzdanica je Burić, koji je vrhunski čuvar mreže. Znam, takođe, da selektor Obrvan radi na smjeni generacija, to je i razlog što neki iskusniji igrači nijesu nastupili u posljednjem meču na Evropskom prvenstvu, kako bi mlađi dobili šansu i stekli iskustvo. Igrali smo protiv njih u oktobru 2019. godine, kada su bili naši gosti u Crnoj Gori, čak smo se u namučili da ih dobijemo u kontrolnim mečevima. Ne pribojavamo se Bosne i Hercegovine, ali ne smijemo ni da je potcijenimo. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti i da imamo dobru šansu da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo”, zaključio je Roganović.

Bonus video: