Poluvrijeme iz snova za dostojanstven oproštaj od Lige šampiona

U nastavku je Anastasija Babović odbranila osam šuteva i primila svega četiri gola za 24 minuta, 17-godišnja Jelena Vukčević pokazala da je veliki talenat, a Matea Pletikosić da je lider kojeg klub ne bi smio da izgubi... Zbog toga i ubjedljiva pobjeda nad Podravkom - 27:21

23395 pregleda 12 komentar(a)
Matea Pletikosić je dala 11 golova, Foto: Luka Stanković/ŽRK Budućnost
Matea Pletikosić je dala 11 golova, Foto: Luka Stanković/ŽRK Budućnost

Na zatvaranju Lige šampiona, Budućnost Bemax je savladala Podravku 27:21 (13:13) i trećom pobjedom, drugom uzastopnom, stavila tačku na neobičnu sezonu.

I to perfektnim poluvremenom - u nastavku je Anastasija Babović odbranila osam šuteva i primila svega četiri gola za 24 minuta, 17-godišnja Jelena Vukčević pokazala da je veliki talenat, a Matea Pletikosić da je lider kojeg klub ne bi smio da izgubi...

Ekipa koja je tokom ljeta doživjela velike promjene, ostala bez nekoliko glavnih poluga, a onda tokom sezone i bez dvije igračice svjetske klase, Tatjane Brnović i Valerije Maslove, vjerovatno nije ni mogla više od šest bodova na 14 utakmica.

Bojana Popović je bila primorana da se u hodu privikava na brojne probleme, na odlazak planiranog prvog srednjeg beka (Itane Grbić) pred sami početak sezone, na dolazak Pletikosićeve na njeno mjesto u posljednji čas, na finansijske probleme...

Na oproštaju od elitnog takmičenja, naturalizovana crnogorska reprezentativka je vukla ekipu u 1. poluvremenu i nakon piruete svojim sedmim golom donijela rekordnih tri razlike (12:9) u 26. minutu. Jedina loša stvar u njenom izdanju bila su dva promašena sedmerca, iz igre je u prvom dijelu šutirala gotovo perfektnih 8-7.

Na odmoru je, ipak, bilo neriješeno, jer je dva propuštena napada u 30. minutu kaznila Dejana Milosavljević golom za 13:13 na nekoliko sekundi do kraja.

Podravka je 2. poluvrijeme počela sa igračicom više, zbog isključenja Ivone Pavićević, što je iskoristila njena konkurencija na poziciji lijevog krila u reprezentaciji, Dijana Mugoša, i donijela drugo vođstvom hrvatskom prvaku nakon 4:3.

Izjednačila je najmlađa, Jelena Vukčević, ali potom ni ona ni Pavićevićeva nisu iskoristile sedmerce, pa je učinak Budućnosti u tom trenutku bio mizernih 9-4.

Srećom, četiri sljedeća napada su iskorištena (Nataša Ćorović, Pletikosić i dva puta Vukčević) za povratak na plus tri (18:15, 42. minut) i novi tajm-aut Gorana Mrđena.

U tim trenucima je odlična bila i Anastasija Babović, odbranila još jedan šut iz teške pozicije, a 17-godišnji desni bek potvrdio da je najveća nada crnogorskog rukometa i povisio na 19:15.

Još kada je Pletikosićeva prekinula prokletstvo i realizovala dva sedmerca za 21:15, sve je bilo gotovo. Podravka je tek nakon toga dala gol, poslije 10 i po minuta posta, ali je bilo kasno za bilo šta...

Zapravo, Pavićevićeva je sa dva vezana pogotka donijela rekordnih sedam razlike na sedam minuta do kraja (24:17).

BUDUĆNOST BEMAX - PODRAVKA 27:21 (13:13)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 500. Sudije: Hristidi i Papamateu (Grčka). Sedmerci: Budućnost Bemax 12 (7), Podravka 1 (1). Isključenja: Budućnost Bemax 6, Podravka 8 minuta.

Budućnost Bemax: Atingre (pet odbrana), Babović (osam odbrana), J. Kadović, Ćorović 2, Mitrović, J. Vukčević 4, Pletikosić 12 (5), Zrnić 1, Popović, Marsenić, Bulatović 1, Anđušić, N. Kadović, Pavićević 5, Kepić 2 (2), N. Vukčević.

Podravka: Tucaković (pet odbrana i sedmerac), Dumanska (sedmerac), Turk, Strugar, Gudelj, Milosavljević 7 (1), Megerle 1, Mugoša 3, Franušić 4, Međurečan, Šenvald 2, Stelmah, Barišić 4, Pavković.

Bonus video: