„Lavice” u 2. šeširu čekaju žrijeb za EHF Euro, u „Morači” grupa D

Mogući rivali iz 1. šešira Norveška, Francuska, Danska i Holandija

4472 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Žrijeb za Evropsko prvenstvo za rukometašice, čiji će domaćini od 4. do 20. novembra ove godine biti Crna Gora, Slovenija i Sjeverna Makedonija, održaće se 28. aprila u Ljubljanskom gradu, dvorcu iznad prijestonice najzapadnije ex-YU republike.

„Lavice” će biti u 2. šeširu i igraće u „Morači”, zajedno sa tri pobjednika grupa u kvalifikacijama.

U prvom će biti Norveška i tri pobjednika koji su na prethodnom EHF Euru bili bolje plasirani od ostala tri.

S obzirom na to da su Francuska, Danska i Holandija, koje su prije dvije godine osvojile 2, 4, odnosno 6. mjesto, obezbijedile 1. pozicije, biće sigurno u 1. šeširu.

U drugom će, pored Crne Gore, biti Poljska, vjerovatno Švedska (dovoljna joj pobjeda u posljednja dva kola) i Mađarska ili Španija.

Obje te selekcije imaju šest bodova u grupi 5, s tim da Mađarice imaju bolji međusobni skor, jer su kod kuće izgubile 30:28, a na Pirinejima slavile 30:27.

Mađarska će mečeve prve faze igrati u grupi A u Ljubljani.

U trećem šeširu biće Slovenija i Sjeverna Makedonija, koje će igrati u Celju, odnosno u Skoplju, a sa njima će biti i Njemačka, te Mađarska ili Španija.

Dakle, mogući rivali Crne Gore iz tog šešira su Njemačka i Španija.

Posljednji šešir rezervisan je za četiri drugoplasirane selekcije iz kvalifikacija - Švajcarsku (grupa 1), Rumuniju ili Austriju (grupa 2), Ukrajinu, Hrvatsku ili Češku (grupa 4), te Srbiju ili Island (grupa 6).

Prva faza igra se u Podgorici, Celju, Ljubljani i Skoplju, a glavni gradovi Slovenije i Sjeverne Makedonije biće domaćini glavne faze.

Crna Gora takmičenje nastavlja u Skoplju, a u slučaju da u grupi 2 bude među dvije prvoplasirane, u Ljubljani bi treći put u istoriji igrala polufinale EP.

Bonus video: