Branko Vujović: Zahvaljujući navijačima smo izdržali, nikad nisam igrao u ovakvoj atmosferi

„U podsvijesti je postojalo da smo dosta toga propustili, a odjednom smo imali samo jedan razlike. Ali, znao da ni Grcima nije lako da izdrže pritisak i nas i navijača“, rekao je bek Kjelcea

15660 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U moru heroja velike pobjede nad Grčkom, Branko Vujović je bio jedan od najvećih.

Fenomenalni desni bek je dao devet golova, a jedan od ključnih je bio na polovini drugog poluvremena za 24:20, u pasivnom napadu sa igračem manje.

„Odigrali smo veoma dobru utakmicu, Simić nam je pomogao, a bili smo i izuzetno borbeni. Primili smo u 2. poluvremenu dosta lakih golova iz kontri, jer smo se mijenjali odbrana-napad, što su oni iskoristili i vratili se na gol razlike. Zahvaljujući navijačima smo izdržali taj pritisak, hvala im na svemu. Još nisam igrao u ovakvoj atmosferi“, rekao je jedan od četvorice Vujovića u nacionalnom timu.

Kada je Grčka početkom nastavka prišla na minimalnu razliku, bilo je dramatično.

„U podsvijesti je postojalo da smo dosta toga propustili, a odjednom smo imali samo jedan razlike. Ali, znao sam da ni Grcima nije lako da izdrže pritisak i nas i navijača“.

Crna Gora je imala sreće u žrijebu, jer je za rivala dobila Grčku, ali nije bilo nimalo lako, iako se tako „crtalo“.

„Sigurno da je bio lakši rival, da smo imali opciju da biramo prije bismo izabrali Grčku nego, na primjer, Sloveniju. Ali, Grčka je pokazala da umije da igra rukomet, pozitivno je iznenadila. Ipak, dokazali smo da možemo da igramo sa svima, pogotovo kući. I da nas je zapala Slovenija ili neka bolja reprezentacije, sigurno se ne bismo predali“, poručio je 24-godišnji Nikšićanin.

Bonus video: