Poslije tri godine: Lovćen na evropskoj rukometnoj mapi

Cetinjani u 2. kolu Evropskog kupa gostuju norveškom Runaru (16 časova)

3732 pregleda 1 komentar(a)
Igrači Lovćena po dolasku u Sandefjord, Foto: RK Lovćen
Igrači Lovćena po dolasku u Sandefjord, Foto: RK Lovćen

Tri godine i 51 dan nakon što su odigrali posljednju utakmicu na evropskoj sceni, rukometaši Lovćena se vraćaju u kontinentalna takmičenja. Najtrofejniji crnogorski klub igraće u 2. kolu Evropskog kupa, trećeg takmičenja po snazi pod okriljem EHF-a, a na žrijebu su dobili možda i najtežeg rivala.

Tim Vlatka Đonovića igraće sa Runarom iz Sandefjorda, trenutno drugoplasiranom ekipom norveškog šampionata.

Prošle sezone, titulu u Evropskom kupu je osvojio Naerbo, koji je u nacionalnom prvenstvu bio iza rivala Lovćena. Prvi meč u “Runarhalenu” igra se danas u 16 časova, revanš je za sedam dana na Cetinju, što će biti prva evropska utakmica u prijestonici nakon 13 godina!

- Dobro smo upoznali protivnika, najjaču od sve 64 ekipe koje su bile u bubnju. Prošle sezone ovo takmičenje je osvojio Naerbo, koji je prvenstvo Norveške završio iza našeg protivnika. Runar je sada na 2. mjestu, ispred Elveruma koji igra u Ligi šampiona. Ima samo jedan poraz, od lidera šampionata Kolstada - rekao je trener Lovćena Vlatko Đonović za Radio Cetinje.

Lovćen je lani predao titulu Budvanskoj rivijeri, zbog čega je tokom ljeta doveo nekoliko kvalitetnih pojačanja.

- Napravljen je dobar tim za ovu sezonu. Velika je stvar što će naša publika konačno moći da prisustvuje međunarodnoj utakmici Lovćena. Već mjesec se intenzivno pripremamo za ovaj dvomeč, dobro smo analizirali protivnika. Spremni smo i nadamo se povoljnom ishodu na prvoj utakmici, kako bismo pred našim navijačima mogli da napravimo iznenađenje - rekao je kapiten Vuk Latković.

Bonus video: