Matea Pletikosić: Biće nam puno srce ako navijači napune „Moraču”

„Jako smo uzbuđene, jedva čekamo da počne prvenstvo, pogotovo zbog toga što je u Podgorici. Sve imamo još veću želju da pokažemo šta možemo pred našom publikom”, istakao je srednji bek „lavica”

12597 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Do prve utakmice u „Morači” na 15. Evropskom prvenstvu ostalo je manje od 100 sati.

Kako se meč sa Španijom (subota, 18 časova) bliži, rukometašice Crne Gore su sve nestrpljivije i žele da u, nadaju se, punoj dvorani dobro počnu šampionat na kojem imaju velike ambicije.

„Jako smo uzbuđene, jedva čekamo da počne prvenstvo, pogotovo zbog toga što je u Podgorici. Sve imamo još veću želju da pokažemo šta možemo pred našom publikom”, istakla je Matea Pletikosić.

„Lavice” čekaju pobjedu nad Španijom, a većina sadašnjih reprezentativki je bilo u timu prije tri godine, kada su "ratnice" pomalo nezasluženo slavile 27:26 u ključnom meču za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Japanu.

A s obzirom na to da Španija najčešće igra duboku zonu u odbrani, šansu da je probiju će tražiti niži bekovi Crne Gore, prije svih Itana Grbić i Pletikosićeva.

„Ima želje za osvetom, ali bi trebalo najviše da se fokusiramo na našu igru. Spremićemo se najbolje što možemo i hladne glave ući u utakmicu. Španija je jako dobra reprezentacija, uvijek je u samom vrhu na velikim takmičenjima. Ima odlične pojedince, igra specifičan rukomet, ali se nadam da ćemo dati sve od sebe da je zaustavimo”, istakla je jedna od devet članica Budućnost Bemaxa na spisku od 18 igračica.

Pobjeda na startu bi imala veliki efekat na nastavak šampionata.

„Prvi meč je najvažniji, ako ga završite sa dobrom energijom i dobrim rezultatom, sve je lakše u nastavku. Pozivam sve koji su u mogućnosti da dođu u 'Moraču' i podrže nas, biće nam puno srce i lakše će nam biti uz njih”, poručila je Matea Pletikosić.

Bonus video: