Roganović: Siguran sam da ekipa neće stati na ovome, rašćemo iz utakmice u utakmicu

„Raduje me igra iz 1. poluvremena, tj. napad i tranzicija, jer smo dali 19 golova i promašili zicer na kraju za 20. To govori i da volimo i da znamo da trčimo, da znamo šta da radimo u tranziciji i tako ćemo i nastaviti”, istakao je Zoran Roganović

18546 pregleda 6 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Kao igrač, Zoran Roganović nije upisao pobjedu u prvoj fazi Svjetskog prvenstva u Španiji 2013, jer su „lavovi” izgubili svih pet utakmica, a tek poslije, u borbi za plasman od 21. do 24. mjesta, savladali Čile.

Kao selektor je uspio iz drugog pokušaja, jer je njegov tim savladao Iran 34:31 i praktično obezbijedio ulazak u glavnu fazu šampionata u Poljskoj i Švedskom. A da bi je počeo sa dva boda, u ponedjeljak mora da makar remizira upravo sa Čileom.

„Bilo je teško, ali mi se čini da smo od početka do kraja kontrolisali rezultat. Nije lako ni sa kim igrati danas, Iran ima jako dobre šutere. Imali smo problema, sve su to bili 'maskirani' šutevi, nismo uspjeli baš da svaki odbranimo ili izblokiramo”, istakao je 45-godišnji Cetinjanin.

Roganović je ubijeđen da njegov tim može još mnogo da pokaže.

„Jako sam zadovoljan prvom pobjedom nad svjetskim prvenstvima, ali sam siguran da ekipa neće stati na ovome. Ima još prostora, čini mi se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu, to nam je i cilj. Na ovom prvenstvu imamo da pokažemo još dosta toga”.

Odbrana je bila problem, o čemu govori i činjenica da je primljen 31 gol.

„Nisu nas nadigrali, samo nismo uspjeli da blokiramo neke šuteve. Igrači koji su dosta korpulentni i skočni mogu da pogađaju u današnjem rukometu, oni su to i radili. Raduje me igra iz 1. poluvremena, tj. napad i tranzicija, jer smo dali 19 golova i promašili zicer na kraju za 20. To govori i da volimo i da znamo da trčimo, da znamo šta da radimo u tranziciji i tako ćemo i nastaviti”, zaključio je Roganović.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: