Vuja hvali prezimenjaka: Kad god bismo se približili, pojavljivao bi se Branko Vujović

„U trenucima kada bismo bili blizu, pojavljivao bi se Branko Vujović sa nevjerovatnim šutevima sa 10 metara. Nismo imali odbranu, ne možeš da se otvoriš i igraš na 15 metara”, rekao je 61-godišnji Cetinjanin nakon poraza njegovog Irana od Crne Gore na Svjetskom prvenstvu

16753 pregleda 2 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Na prvoj utakmici u Krakovu četvrtog dana 28. Svjetskog prvenstva, Crna Gora je savladala Iran 34:31.

Postignuto je čak 65 golova, što je iznenadilo selektora tima iz Azije, legendarnog Cetinjanina Veselina Vujovića.

„Iskreno, nisam ovo očekivao. Za moj ukus je bilo previše golova, pogotovo smo ih mi premnogo primili u 1. poluvremenu. Previše smo bili otvoreni, ulazak u meč i središnji dio nam nije najbolje prošao, a sve kasnije je bilo istorija i pokušaj da se stigne Crna Gora. U trenucima kada bismo bili blizu, pojavljivao bi se Branko Vujović sa nevjerovatnim šutevima sa 10 metara. Nismo imali odbranu, ne možeš da se otvoriš i igraš na 15 metara”, rekao je 61-godišnji Cetinjanin.

Nije zamjerio svojim igračima na porazu. Naprotiv.

„Crna Gora je u ovom trenutku bolja reprezentacija, to sam rekao i u najavi. Ne mogu nikad da budem zadovoljan nakon poraza, ali nismo se obrukali. Odigrali smo dobru utakmicu, ljudi koji su gledali su u svemu ovom uživali Pokazali smo da hoćemo da se borimo, da možemo i to je veliki momenat i motiv za ove momke”.

Iran je jednom nogom u glavnoj fazi, što znači da će odigrati još četiri utakmice u Krakovu, ali će na svakoj biti autsajder.

„Ako se ne dogodi neko čudo, igraćemo ovdje još četiri utakmice. Stvarno ćemo se truditi da uživamo u ta četiri meča, pružiću šansu svim igračima, jer ih ovdje ima 20, a nikada neću dozvoliti da nas neko 'napumpava' i pravi gol-razliku na nama. Koliko god bude moguće, trudiću se da ovo bude škola za momke koji su to zaslužili samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo”, zaključio je Vujović.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: