Rombel: Najvažniji čovjek na terenu za nas će biti Branko Vujović, on pravi razliku za Crnu Goru

Selektor Poljske priznao da je glavni cilj da zaustavi momka kojeg u ovoj zemlji dobro pamte

2158 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Tomasz Markowski
Foto: Reuters/Tomasz Markowski

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Kada ste domaćin velikog takmičenja, najgora stvar koja može da vam se dogodi je da već poslije nekoliko utakmica ostanete bez šansi za velike stvari.

Za razliku od Švedske, koja je već jednom nogom u četvrtfinalu, Poljska je kao koorganizator 28. Svjetskog prvenstva praktično ostala bez šanse za ulazak među osam najboljih porazima od Francuske i Slovenije u Katovicama, a onda je u Krakovu izgubila i od Španije, pa ne može više da bude ni među prvih 12.

Već se govori o statusu selektora Patrika Rombela, traži se njegova „glava”, zbog čega Poljaci ne smiju da izgube večeras (20.30) od Crne Gore, jer bi šampionat završili u donjoj polovini.

„Biće veoma, veoma teška utakmica, između ekipa na istom nivou. Najvažniji čovjek na terenu za nas će biti Branko Vujović, kojeg znamo veoma dobro. Znamo da pravi razliku za Crnu Goru, kao i pivoti, oko kojih se vrti dosta akcija. Takođe, u kontrama je opasno lijevo krilo, najvažnije je da te igrače zaustavimo. Crna Gora igra i odbranu sa puno intenziteta, ali mislim da ćemo biti spremni, jer se još od oktobra pripremamo za ovaj meč”, rekao je Rombel za „Vijesti”.

„Lavovi” na ovom šampionatu ne blistaju u odbrani, na četiri meča su primili 129 golova.

„Postoje rupe i slabe tačke u svačijoj odbrani, i svi pokušavaju da ih iskoriste. Tražićemo probleme u igri Crne Gore, kao što će ona tražiti u našoj. Pripremamo se i za njihove glavne igrače u napadu, imamo plan kako da ih zaustavimo. Ali, tek će se na terenu vidjeti da li smo se dobro pripremili”.

Priznao je Rombel da je Poljska imala velike ciljeve na ovom prvenstvu, ali se sve promijenilo povredom korpulentnog pivota Pari Sen Žermena, Kamila Sipžaka.

„Imali smo veoma jaku grupu u prvoj fazi, sa Francuskom, Slovenijom i Saudijskom Arabijom. Izgubili smo od, po mom mišljenju, boljih ekipa, ali sada želimo da osvojimo makar 13. mjesto. Ono je još u igri za nas, pokušaćemo da ga dosegnemo”, naglasio je 39-godišnji stručnjak i naglasio koliko nedostaje jedan od najboljih pivota svijeta.

„Svaki igrač top nivoa pravi razliku, Sipžak je takav i puno nam nedostaje. On je u grupi rukometaša u našem timu koji igra na najvećem nivou u Ligi šampiona, a odsustvo svakog se osjeti i bude veliki problem za nas”.

Poljska je krajem prve i početkom druge decenije ovog vijeka bila kandidat za medalje na svim takmičenjima i osvojila ih tri, sa Jureckim, Bjeleckim, braćom Lijevski, Šmalom... Sada je daleko od tog nivoa.

„To je već istorija, ali mislim da smo prespavali period kada smo mogli da napravimo velike stvari za rukomet u Poljskoj, da privučemo što više djece. To nismo uradili i sada patimo, jer nemamo toliko talentovanih igrača kao u godinama koje pominjete. Radimo sve da se približimo tom nivou, pozicijama koje smo osvajali sa zlatnom generacijom”, zaključio je Rombel.

Izvještavanje omogućio Lob

Bonus video: