Đonović: Ništa nije gotovo; Božović: Previše grešaka u ključnim trenucima

Lovćen gubio pet razlike pa dobio Rivijeru za ključni korak ka 10. tituli prvaka Crne Gore u rukometu

4674 pregleda 0 komentar(a)
Publika je pomogla kada je bilo najpotrebnije, Foto: Privatna arhiva
Publika je pomogla kada je bilo najpotrebnije, Foto: Privatna arhiva

Lovćen je na milimetar od titule, u posljednje četiri utakmice Cetinjani ne bi trebali da imaju problema da slave jubilarnu, 10. titulu prvaka Crne Gore.

Trener Vlatko Đonović ne želi još ni da pomisli da je gotovo, iako su njegovi rukometaši u derbiju dobili Budvansku rivijeru velikim preoketom (26:25).

- Iskustvo me uči da, dok se ne završi posljednja utakmica, ne slavimo ništa. Naravno, ovo je velika pobjeda. Budvani i mi smo se izdvojili po kvalitetu ove sezone. Oni su to pokazali u oba naša međusobna duela. Malo smo rotirali, ali su igrači smogli snage da preokrenu. Pobjeda mnogo znači, ali ja i dalje neću da razmišljam o tituli. Imamo još četiri utakmice i ništa nije gotovo - rekao je trener Lovćena.

Šef struke Rivijere, Brano Božović, žali što je njegova ekipa posustala u posljednjih 20 minuta.

- Na pet razlike za nas, Lovćen je počeo da igra sedam na šest i dao nekoliko vrlo laganih golova, jer su bekovi prolazili kroz sredinu. Ušli smo u seriju nerezonskih šuteva, dvije lopte spustili na liniju, koje su oni oduzeli, i to nas je koštalo priključka rivala. Tada se probudila i publika, domaći su se sve više dizali. Imali smo šansu da izborimo remi, ali smo u ključnim momentima dali loptu u ruke rivalu u dvije kontre, a i Peruničić je ishitreno šutirao u napadu sa igračem više.

Iskusni trener priznaje da je borba za titulu izgubljena, ali je imao pravu poruku za kraj.

- Ostaje nam da se borimo za Kup, titula je izgubljena. Moram da pohvalim sve - organizaciju meča, igrače obje ekipe, publiku i sudije, a samo mi je žao što nije nacionalna televizija prenosila, jer je ovo bila utakmica za širi auditorijum.

Bonus video: