Abazović: Vlada će pomoći nastup Lovćena u Evropskoj ligi

Premijer se sastao sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem i predsjednikom Lovćena Vidom Đakonovićem

7915 pregleda 17 komentar(a)
Đakonović, Đurašković i Abazović tokom današnjeg sastanka u Vladi, Foto: Vlada CG
Đakonović, Đurašković i Abazović tokom današnjeg sastanka u Vladi, Foto: Vlada CG

Premijer Dritan Abazović izjavio je danas da će Vlada pomoći Rukometni klub "Lovćen" kako bi bio "konkuretan predstavnik u EHF Evropskoj ligi promoter Crne Gore".

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade, on je to rekao tokom sastanka sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem i predsjednikom Lovćena Vidom Đakonovićem. povodom najnovije vijesti da će naš najuspješniji sljedeće sezone igrati u grupnoj fazi Evropske lige, drugog najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi.

"Velika stvar za naš klupski rukomet, možda i najznačajniji u posljednjih 20 godina. Plasman Lovćena u Evropsku ligu važan je za Prijestonicu Cetinje, naš rukomet i crnogorski sport sveukupno", dodao je Abazović.

S druge strane, kako se navodi, Đurašković je naglasio da je takmičenje Lovćena na evropskoj sceni od velikog značaja u sportskom i promotivnom smislu za Cetinje, ali da isto tako zahtijeva nova i značajna ulaganja od strane sponzora i države.

Iz Vlade dodaju i da je Đakonović naveo da je plasman Lovćena u Evropsku ligu kruna mukotrpnog višegodišnjeg rada i zalaganja nekoliko entuzijasta, a dodao je i da cijeni prepoznavanje značaja RK Lovćen za Cetinje i crnogorski rukomet.

"Tokom sastanka razgovaralo se o istorijatu i viziji RK Lovćena, potrebama koje će zahtijevati budući izazovi i pomoći države u tom smjeru. Sagovornici su se saglasili da RK Lovćen treba da nastavi putem stare slave i bude stožer muške rukometne reprezentacije Crne Gore i promoter našeg sporta, Prijestonice i države. Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva finansija Miloš Medenica i sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović", zaključili su u saopštenju.

Bonus video: