A bio je na putu da završi karijeru... Lakićević: Lovćen je najbolje što je moglo da mi se dogodi

Brojne povrede nisu pokolebale Vuka Lakićevića, 21-godišnjeg rukometaša iz Nikšića, koji će naredne sezone nositi dres Lovćena

8186 pregleda 69 reakcija 2 komentar(a)
Vuk Lakićević sa sportskim direktorom Lovćena Vukom Latkovićem, Foto: RK Lovćen
Vuk Lakićević sa sportskim direktorom Lovćena Vukom Latkovićem, Foto: RK Lovćen

Mladi rukometaš Vuk Lakićević bio je zbog nezgodne povrede u velikim problemime prošle sezone, a čak je i razmišljao o završetku igračke karijere i ako ima svega 21 godinu.

Prije dvije godine prešao je iz Struge u Sent Galen i već na početku angažmana u Švajcarskoj zaradio povredu koljena. Pogrešna procjena i želja za nastupima napravili su još veći problem, pa je Nikšićanin morao na duži period van parketa.

“Imao sam specifičnu povredu koljena još na početku sezone u Švajcarskoj. Profesionalizam je nekada surov, pa sam u takvom stanju uspio da odradim prvih pet mjeseci sezone. To se kasnije ispostavilo kao velika greška jer je došlo do pogoršanja i produžilo proces rehabilitacije. Taj period je iza mene, stanje je mnogo bolje i samim tim se radujem što ću biti spreman za početak nove takmičarske sezone”, kazao je Lakićević za “Vijesti”.

Stvari su se za njega ovog ljeta promijenile kao u filmu. Dogovorio je saradnju sa Lovćenom, gdje su stigla brojna pojačanja a klub će u narednoj sezoni voditi Pero Milošević.

“Nakon povrede i prinudne pauze dolazak u Lovćen je svakako najbolje nešto što mi se moglo dogoditi i sigurno pravi potez, s obzirom da klub ima ozbiljne ambicije za narednu sezonu. Ono što je za mene najbitnije jeste da sam siguran da ću uspjeti da se vratim u željenu formu i pomognem klubu koliko god to bude bilo u mojoj moć u ostvarivanju ciljeva kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni. Prije svega biće ogromna čast sarađivati sa velikim rukometnim imenima i nadam se da je ovo jedan novi veliki početak za mene”, ističe Lakićević koji je prve rukometne korake napravio u Sutjesci, a nastupao je za Budvansku rivijeru, Strugu, Sent Galen, a bio je i kadetski i juniorski reprezentativac Crne Gore.

Lovćen će ove sezone nastupati i na međunarodnoj sceni, odnosno u EHF Evropskoj ligi. Cetinjani će u ovom takmičenju igrati u veoma teškoj grupi sa Flensburgom, Elverumom i švajcarskim Šafhauzenom. Lakićević je imao priliku da se tokom boravka u Švajcarskoj bolje upozna sa trenutno najboljim timom ove zemlje.

“Sigurno da je biti dio evropske elite veliki uspjeh kluba, ali i korak naprijed u poboljšanju crnogorskog klupskog rukometa. Jasno je da je grupa izuzetno teška, protivnici su velika imena evropskog rukometa. Elverum i Flensburg su ekipe koje su učestvovale u Ligi šampiona proteklih sezona, uz podatak da je Flensburg bio prvak najkvalitetnijeg evropskog takmičenja jasno je kakav nas težak zadatak očekuje. Predstavnik Švajcarske je takođe vrlo kvalitetna ekipa, šampion ove zemlje. Poznajem ih vrlo dobro, posjeduju veliko iskustvo, teško je igrati na njihovom terenu. Prethodne sezone su zaustavljeni u četvrtfinalu Lige Evrope, ali sigurno je da se nećemo unaprijed predati, tu smo da svaku utakmicu damo svoj maksimum”, zaključio je Lakićević.

Bonus video: