Flenzburg je druga dimenzija - Lovćen opet „izdušio” u 2. poluvremenu, Njemci slavili 16 razlike

Tim Pera Miloševića poražen u 2. kolu EHF Evropske lige od nekadašnjeg prvaka Evrope 35:19 (15:12) u „Bemax areni”

16512 pregleda 19 komentar(a)
Na momente podsjetio da je bio svjetska elita: Vuko Borozan, Foto: Boris Pejović
Na momente podsjetio da je bio svjetska elita: Vuko Borozan, Foto: Boris Pejović

Pamtiće se atmosfera u „Bemax areni”, ovako pune samo kad su u njoj igrali košarkaši Crne Gore, pamtiće se i bljesci Vuka Borozana, koji je na momente podsjetio da je nekada bio svjetska elita, ali i nemoć Lovćena - tim Pera Miloševića je opet „izdušio” u 2. poluvremenu i doživio ubjedljiv poraz u 2. kolu EHF Evropske lige od velikana njemačkog rukometa, Flenzburga (35:19).

Lovćen je od početka pokušao da uspori ritam, kako izgubljenim loptama ne bi otvarao kontre rivalu, a u napadu se sve vrtjelo oko Vuka Borozana, koji je sa nekoliko „bombi” podsjetio da je nekada bio jedan od najboljih rukometaša svijeta.

Osvajač Lige šampiona sa Vardarom 2017. godine je u 8. minutu dao svoj drugi gol za 3:3 i, ispostaviće se, donio posljednje izjednačenje Lovćenu.

Emil Jakobsen je sa nekoliko spektakularnih golova izmamio uzdahe sa tribina, a upravo je Danac, za kojeg je Pero Milošević na pres konferenciji rekao da je najbolje krilo na svijetu, u 18. minutu pogodio iz sedmerca i prvi put donio tri razlike (11:8).

Milošević je pokušao da prekine seriju rivala tajm-autom, ali se sve svodilo na igru bekova, bez pasova na krila. Kapiten Mirko Radović je prvu upotrebljivu loptu dobio tek u 25. minutu i savladao Benjamina Burića za 10:13, dok je Bojan Madžovski samo statirao u napadu, a u odbrani skrivio dva sedmerca.

Srećom po Cetinjane, ni njemačka legija stranaca nije previše „zapinjala”, puleni Nikoleja Krikaua su često gubili lopte, pa su domaći golovima Radovića i Petra Erakovića sa igračem više prišli na 12:14 na dva minuta do poluvremena.

Borozan je svojim šestim golom na početku nastavka smanjio na 13:15, ali to je bilo sve. Flenzburg je „zategao” odbranu, nekoliko puta je Lovćenu lopta uzimana zbog pasivnog napada, a razlika na semaforu je samo rasla.

Jakobsen se poigravao, u 43. minutu dao svoj deveti gol iz isto toliko šuteva za plus devet (24:15), ubrzo je bilo 27:16, da bi pri tom rezultatu Filip Borozan odbranio sedmerac Kaju Smitsu i zicer Akselu Horgenu.

Nije pomoglo - Mads Mensa-Larsen je vezao dva pogotka, da bi se MVP evropskih prvenstava 2018. i 2022. godine Džim Gotfridson, koji je čitav meč igrao u laganom ritmu, konačno upisao u 52. minutu za 30:16.

U drugom meču 2. kola grupe E, Kadeten Šafhauzen je u Švajcarskoj savladap Elverum 32:30.

LOVĆEN - FLENZBURG 19:35 (12:15)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 1.800. Sudije: Jović i Arnautović (BiH). Sedmerci: Lovćen 1 (1), Flenzburg 6 (5). Isključenja: Lovćen 6, Flenzburg 4 minuta.

Lovćen: LUTOVAC (pet odbrana), F. Borozan (četiri odbrane i sedmerac), Stanojević, Perišić, KRIVOKAPIĆ 3 (1), Pajović, Bakić 2, RADOVIĆ 2, Šćekić, VUJOVIĆ 2, Petričević 2, PERIŠIĆ, MADŽOVSKI, Eraković 2, Mrvaljević, V. BOROZAN 6.

Flenzburg: BURIĆ (15 odbrana), K. Meler, Gola 1, Mensa-Larsen 2, GOTFRIDSON 1, JERGENSEN 8, HANSEN 2, Horgen 2, Pedersen 1, JAKOBSEN 9 (3), SMITS 3 (1), Blagotinšek 1, L. MELER 5.

Bonus video: