Flenzburg za kraj: Lovćen želi da se oprosti sa stilom

Rukometaši sa Cetinja u posljednjem kolu EHF Evropske lige gostuju prvom favoritu za titulu, Flenzburgu

5559 pregleda 2 komentar(a)
“Uživanje je igrati protiv ovakve ekipe”: Zarija Lutovac, Foto: Stefan Ivanović / matchlens
“Uživanje je igrati protiv ovakve ekipe”: Zarija Lutovac, Foto: Stefan Ivanović / matchlens

Kada je dobio specijalnu pozivnicu za EHF Evropsku ligu, bilo je jasno da Lovćen neće biti u igri za drugu fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Još kada je za rivale u grupi dobio jedan od najboljih timova na planeti Flenzburg, ekipu koja je prošle sezone bila najozbiljnija prepreka Fuhse Berlinu ka tituli - Kadeten Šafhauzen, te učesnika Lige šampiona od 2019. do 2023. godine Elverum, znalo se da bi za Cetinjane i bod bio senzacija.

Do sada ga nisu osvojili, mada su bili blizu protiv Kadetena i Elveruma u “Bemax areni”, a nerealno je očekivati da mogu da ga uzmu na oproštaju, večeras (18.45) protiv Flenzburga na sjeveru Njemačke.

- Utakmica nema rezultatski značaj ni za njih ni za nas. Rasterećeno dočekujemo duel sa renomiranim protivnikom, prvim favoritom ovog takmičenja, možda čak i Bundeslige. Uživanje je igrati još jednom protiv takve ekipe i predstavlja veliko iskustvo za sve nas. Nadam se da ćemo na pravi način iskoristiti ovu priliku - rekao je Zarija Lutovac.

Golman iz Berana smatra da je tim Pera Miloševića rastao kako je takmičenje odmicalo i da bi to moglo da bude zalog za budućnost.

- Primjetno je značajno pobošljanje u igri. Nedostajalo nam je iskustva u presudnim momentima, u suprotnom bismo sigurno imali neki bod. Ipak, ukoliko nastavimo ovako da radimo i ostanemo na okupu narednih godina, možemo očekivati dobre rezultate.

Ovo će biti posljednja zvanična utakmica za Lovćen do februara. U prvenstvu su upisali osam pobjeda i još jednu službenim rezultatom, jer njegov najveći rival, Budvanska rivijera, nije doputovao na derbi. Cetinjani, kao jedan od četiri najbolja tima iz prošle sezone, oslobođen je i osmine finala Kupa, zakazane za vikend.

- Drago nam je da smo polusezonu u domaćem prvenstvu završili sa svih devet pobjeda. Žao nam je što na početku nijesmo odigrali meč sa Budvanskom rivijerom zbog njihovih problema, jer bismo voljeli da imamo što jaču konkurenciju i na domaćoj sceni. Cilj je ostvaren, želimo da nastavimo niz i sezonu završimo maksimalnim učinkom - zaključio je Lutovac.

Bonus video: