Bojana Popović: Ponosna sam kako funkcionišemo kao tim, protiv Danske će biti spektakl

„Danska je igrala sa dosta oscilacija, ali je sigurno u velikoj prednosti, jer ima dosta igračica koje su dugo godina na visokom nivou, u dobrim klubovima. Nećemo se predati, uživaćemo u tom spektaklu, a sve te tri utakmice koje dolaze su veliki plus za ovu generaciju”, poručila je Bojana Popović nakon utakmice sa Švedskom

15207 pregleda 10 komentar(a)
Foto: MSV Photographers/Bulgarian Handball Federation
Foto: MSV Photographers/Bulgarian Handball Federation

Bojana Popović je, prije analize meča sa Švedskom, čestitala svojim izabranicama na velikom uspjehu.

„Ono što su uradile na ovom prvenstvu je fantastično, ponosna sam kako funkcionišu kao tim. Bilo je grešaka, ali smo se vraćale, borile se, to krasi ‘lavice’. U ovom sastavu su djevojke pokazale karakter i neke slabosti, ali tu su nova lica, koja su budućnost crnogorskog rukometa”, istakla je selektorka.

Jasno je da je pobjeda Mađarske nad Hrvatskom uticala na izdanje Crne Gore.

„Došlo je do slavlja u svlačionici i pražnjenja, znala sam da će to dosta da utiče na rezultat. Promašeni sedmerci i ziceri su nas koštali u 1. poluvremenu, u nastavku smo se vratile dobrom odbranom i odličnim napadom. Đina Malović je bila odlična, cilj nam je bio da je podignemo na ovoj utakmici, u tome smo uspjele. Realizacija je bila kritična, a izgubljene lopte i neka isključenja su nam sjekli ritam”.

Popovićeva je poručila da bi i djevojke i Crna Gora trebalo da se raduju što će u četvrtfinalu igrati pred 12.000 navijača u „Jiske bank boksenu” u Herningu protiv domaće Danske.

„Sigurno će biti spektakl, Danci sve to fenomenalno pripremaju. Sjećam se 2010. kada smo pobijedile pred 12.000 ljudi u Herningu, takva režija opet bi bila fantastična. Znam da će biti teško, ali bi trebalo sanjati, vjerovati... Sastav nam sada nije širok, moramo da oporavimo igračice koje iznose glavni teret. One moraju da budu stopostotne na toj utakmici, zajedno s golmanima, da bi rezultat bio fantastičan”.

Tim Jespera Jensena nije blistao - od Srbije je gubio do 55. minuta, od Japana je poražen...

„Danska je igrala sa dosta oscilacija, ali je sigurno u velikoj prednosti, jer ima dosta igračica koje su dugo godina na visokom nivou, u dobrim klubovima. Nećemo se predati, uživaćemo u tom spektaklu, a sve te tri utakmice koje dolaze su veliki plus za ovu generaciju. Ona bi trebalo sve to da proživi, jer samo iz iskustva može da uči. Zaradile su to, samo da budemo zdrave i oporavimo se”, zaključila je Popovićeva.

Bonus video: