Mađarska u glavnoj fazi, poraz Srbije po mjeri Crne Gore

Ukoliko bi pobijedili komšije, izabranici Vlada Šole bi bili u 1. šeširu na baražu za Svjetsko prvenstvo i imali znatno lakšeg rivala u borbi za odlazak na šampionat koji organizuju Norveška, Danska i Hrvatska

15788 pregleda 9 komentar(a)
Gergo Fazekaš slavi gol protiv Srbije, Foto: Reuters/Angelika Warmuth
Gergo Fazekaš slavi gol protiv Srbije, Foto: Reuters/Angelika Warmuth

Ako već nisu imali sreće da protiv Mađarske i Islanda osvoje ni bod, iako su na obje utakmice imali napade za remi, rukometašima Crne Gore je bar jedan rezultat u grupi C Evropskog prvenstva išao naruku.

Naime, Mađarska je savladala Srbiju 28:27, izborila plasman u glavnu fazu, ali i omogućila „lavovima” da se sa „orlovima” u utorak bore za 3. mjesto u grupi.

Ukoliko bi pobijedili, izabranici Vlada Šole bi bili u 1. šeširu na baražu za Svjetsko prvenstvo i imali znatno lakšeg rivala u borbi za odlazak na šampionat koji organizuju Norveška, Danska i Hrvatska.

U slučaju remija ili poraza, Crna Gora bi bila među nepovlašćenim timovima i bilo bi joj teško da se domogne trećeg učešća na šampionatima svijeta.

I Srbi, međutim, imaju računicu - potrebna im je pobjeda, a zatim i trijumf Mađarske nad Islandom da bi se domogli glavne faze.

U večerašnjem duelu im je presudio Bence Banhidi sa devet golova, dok su u timu Tonija Đerona najbolji bili Vukašin Vorkapić i Nemanja Ilić sa po pet.

Nije bilo uzbudljivo kako bi se reklo po konačnom rezultatu, jer su izabranici Ćeme Rodrigesa prelomili duel sredinom 2. poluvremena, a u 52. minutu vodili 25:20.

Dobra stvar za Srbe je što su prišli na minimalnu razliku, što bi moglo da im bude značajno ukoliko savladaju Crnu Goru, a Island izgubi od Mađarske...

U grupi A, Švajcarska je iznenadila Francusku i uzela joj bod (26:26), dok je Njemačka bila ubjedljiva protiv Sjeverne Makedonije - 34:25.

Standings provided by Sofascore

Hrvatska je u grupi B odigrala neriješeno sa Austrijom (28:28), a Španija je bila na plus 12 u meču sa Rumunijom - 36:24.

Hrvate ovaj kiks ne bi trebalo puno da košta, jer će u slučaju očekivane pobjede Španije nad Austrijom u glavnu fazu prenijeti maksimalna dva boda...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: