Šola ostaje selektor "lavova", ugovor do kraja SP 2025: Uradiću sve da opravdam povjerenje

"Glavni cilj u ovoj godini je baraž u maju, a pripreme za taj dvomeč će krenuti nakon što saznamo ko će nam biti protivnik"

8609 pregleda 16 komentar(a)
Šola, Foto: Reuters/Angelika Warmuth
Šola, Foto: Reuters/Angelika Warmuth
Ažurirano: 16.02.2024. 13:03h

Godinu nakon što je imenovan za novog selektora Vlado Šola je dobio novi ugovor.

Rukometni savez Crne Gore odlučio je da produži saradnju sa stručnjakom iz Hrvatske.

Kako navode iz RSCG, Upravni odbor Saveza, na predlog predsjednika Petra Kapisode, donio je odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora sa hrvatskim stručnjakom.

"Zajedno sa saradnicima, uradiću sve da opravdam ukazano povjerenje", rekao je Šola i zahvalio se Kapisodi, kao i igračima "na iskrenom i patriotskom odnosu prema dresu sa državnim grbom".

Novi ugovor će važiti do završetka Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, odnosno do kraja januara 2025. godine.

Šoli je ugovor istekao nakon nedavno završenog Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

"Na obostrano zadovoljstvo, donesena je odluka o nastavku saradnje, pa će proslavljeni hrvatski golman predvoditi 'lavove' u majskom baražu protiv Belgije ili Italije za plasman na Svjetsko prvenstvo", zaključuju iz RSCG.

Šola je nakon nešto slabijih izdanja "lavova" u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na pravi način posložio kockice na nedavnom Euru, pa je Crna Gora praktično "na jedan šut" poražena od Mađarske i Islanda, dok je pobjedom nad Srbijom obezbijedila povoljnjiji žrijeb za naredno Svjetsko prvenstvo.

"U martu nas očekuje okupljanje u okviru EHF sedmice tokom koje ćemo odigrati jednu ili dvije prijateljske utakmice. To će biti prilika da vidimo na djelu neke nove igrače, ali i da ispravimo nedostatke koje smo uočili nakon analize nastupa na Evropskom prvenstvu", dodao je Šola.

A, za plasman na rukometni Mundija narednog januara naš nacionalni tim igraće 8. i 15. maja protiv boljeg iz martovskih duela Belgije i Italije.

"Glavni cilj u ovoj godini je baraž u maju, a pripreme za taj dvomeč će krenuti nakon što saznamo ko će nam biti protivnik – Italija ili Belgija. Vjerujem da će biti dovoljno vremena da se na pravi način pripremimo za te utakmice", zaključio je Šola.

Bonus video: