Budućnost u finišu izgubila od Vardara

„Vardar je zasluženo pobijedio, pokazao je karakter i kvalitet. Moramo da ispravimo neke stvari i ubijeđen sam da ćemo biti bolji protiv Đera”, rekao je Dragan Adžić
1 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Denis Dukovski
Kristina Neagu, Foto: Denis Dukovski
Ažurirano: 26.04.2017. 18:20h

Prilika da se treći put u klupskoj istoriji, nakon 2010. i 2012. godine, osvoji četvorostruka kruna je propuštena - u finalu Regionalne lige u Skoplju, rukometašice Budućnost su izgubile od Vardara sa 27:25.

Tog poraza se, međutim, niko neće sjećati ako „plave” za 11 dana treći put osvoje ubjedljivo najvažniju titulu - Ligu šampiona...

„Utakmica je bila odlična, obje ekipe su imale odnos kao da je u pitanju finale Lige šampiona. Kinga Ahruk je u ranoj fazi meča osjetila bol u koljenu nakon što joj je suparnička igračica pala na nogu, zbog čega smo je izvukli, jer nismo htjeli da rizikujemo. Pružili smo trenutni maksimum, koji je razumljivo ispod nivoa očekivanog protiv Đera u polufinalu Lige šampiona. To je posljedica teške sedmice, jer su djevojke radile veoma dobro i biće značajno bolje kad budu lakše i rasterećenije“, rekao je Dragan Adžić.

Domaćin je od starta nametnuo svoj ritam i sredinom poluvremena došao do četiri gola prednosti. Razlika se održavala do 13:9, ali je Budućnost do odmora prišla na 15:14. Vardar je poveo 20:17, da bi Kristina Neagu u 45. minutu donijela prvo izjednačenje svom timu (21:21), a dva minuta kasnije i prvo i, ispostaviće se, jedino vođstvo (22:21). „Crveno-crne” su opet povele, Itana Grbić izjednačila na 23:23, da bi Vardar iskoristio isključenje Dragane Cvijić da opet ode na plus dva (26:24).

"Srećne smo što smo pobijedile i osvojile pehar. Ovo je dobra najava za ono što nas čeka na završnom turniru Lige šampiona. Imale smo greške, koje moramo da ispravimo do subote, ali kada se sve sabere - bilo je dobro. Ovo je recept kako bi trebalo da igramo na fajnl-foru", rekla je Jovanka Radičević.

Grbićeva je protiv svog bivšeg tima smanjila i Budućnost je imala napad za izjednačenje, ali je izgubila loptu. Na 39 sekundi do kraja je Irina Dibirova, treći trener Vardara u ovoj sezoni (nakon Indire Kastratović i Davida Dejvisa), zatražila tajm-aut.

Akcija je napravljena za Andreu Penezić, čiji je šut zaustavila Darli Zokebi de Paula, ali je lopta završila u rukama druge Hrvatice, pivotkinje Andree Čović, koja je otklonila sve dileme i donijela skopskom timu prvu titulu u Regionalnoj ligi. Budućnost je ostala na pet, uz dva 2. mjesta. Treći je Krim, koji je savladao Podravku sa 31:25.

„Vardar je zasluženo pobijedio, pokazao je karakter i kvalitet. Moramo da ispravimo neke stvari i ubijeđen sam da ćemo biti bolji protiv Đera. Imali smo problem sa napadom na 5-1 zonu, kao i sa odbranom na početku utakmice. Bilo je, ipak, puno dobrih stvari, a sigurno bismo imali ozbiljne probleme da nismo odigrali ove dvije utakmice, kao i čitavu Regionalnu ligu, koja nam je svima koristila”, zaključio je Adžić.

Vardar - Budućnost 27:25 (15:14)

Skoplje - SC „Jane Sandanski”. Gledalaca: 2.130. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Vardar 5 (4), Budućnost 1 (0). Isključenja: Vardar 8, Budućnost 6 minuta.

Vardar: Lejno (sedam odbrana), Susljina (jedna odbrana), Radičević 2, Klikovac, Herem 3, Mavsar 6 (3), Damjanović, Lazović 1, Althaus, Iljina, Penezić 5, Čović 3, Lakrabe 4 (1), Hmirova, Lekić 3, Ristovska.

Budućnost: Zokebi de Paula (tri odbrane), Babović, Batinović (pet odbrana), Ujkić 1, Neagu 8, Jauković 2, Pletikosić, Agović, Cvijić 2, Irman, Bulatović 8, Pavićević, Ramusović, Novović, Ahruk, Grbić 4.

Bonus video: