Lovćen vratio šampionski pehar gdje mu je i mjesto

U derbiju šampionata, Cetinjani su u gostima savladali aktuelnog prvaka Partizan sa 34:26
92 pregleda 0 komentar(a)
Rukometni klub Lovćen, Foto: Privatna arhiva
Rukometni klub Lovćen, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.04.2018. 17:33h

Poslije dvogodišnjeg boravka na primorju, prvo u Budvi, a potom u Tivtu, pehar namijenjen šampionu države u rukometu se vraća u svoje „prirodno stanište” - u prijestonicu, u vitrine najvećeg crnogorskog kluba Lovćena.

U derbiju šampionata, Cetinjani su u gostima savladali aktuelnog prvaka Partizan sa 34:26 i kolo prije kraja obezbijedili šestu titulu prvaka Crne Gore, sa pet bodova prednosti nad najvećim rivalom.

Tim Zorana Abramovića je dominirao cijele sezone, a jedini poraz je doživio upravo od Partizana, i to na svom terenu (28:20). U preostala tri duela je bio znatno bolji i zasluženo je stigao do trona...

U meč u kojem im je i bod bio dovoljan, Vuk Latković i drugovi su vodili od starta i na poluvremenu imali pet golova razlike (20:15).

Tivćani su zahvaljujući bivšem igraču Lovćena i najboljem rukometašu u Crnoj Gori u 2015. i 2016. godini, Đorđu Peruničiću, prišli na minus tri, ali su gosti pojačali tempo, došli do devet razlike (32:23), nakon čega su tribine „Župe” polako počele da se prazne.

"Od prvog do posljedneg kola smo na prvom mjestu, ubjedljivo smo pobjeđivali, a pokazali smo i karakter poslije šokantnog poraza od Partizana, jedinog u sezoni. U narednih pet utakmica smo se digli fizički i psihički i igrali najbolji rukomet", rekao je trener Lovćena Zoran Abramović

Lovćen će pokušati da osvoji petu duplu krunu na finalnom turniru Kupa Crne Gore 20. i 21. maja.

Najveći rival biće mu osvajač tog pehara iz 2016. godine, Partizan, koji se jedini prijavio za organizaciju. Prije dvije godine je u Tivtu savladao baš Cetinjane u finalu sa 24:17.

PARTIZAN - LOVĆEN 26:34 (15:20)

Tivat - Dvorana „Župa”. Gledalaca: 200. Sudije: Kaluđerović i Vujačić (Cetinje). Sedmerci: Partizan 3 (2), Lovćen 2 (1). Isključenja: Partizan 4, Lovćen 8 minuta.

Partizan: Sinđić, Čule, Pleskonjić, Samardžić 1, Peruničić 6, Teskera, Perišić 1, Blečić, N. Drakulović 6, M. Čolo, Leković 2, Radulović, Dosković, Međedović 1, V. Drakulović 8, Lasica 1.

Lovćen: Mihaljević, Matović, Beloica, Stanojević 5, Krivokapić 5, Pajović, Jauković 4, Lakićević, Kaluđerović 11, Dapčević, Perović 1, Latković 6, Ašanin, Tomanović, Bulajić 2, Damjanović.

Bonus video: