Radojičić: Odlazim kad se zakon usvoji

215 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Radojičić, Foto: Filip Roganović
Zoran Radojičić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.06.2018. 17:29h

Sedam dana se čekalo da se održi Skupština Rukometnog saveza Crne Gore, ali ništa epohalno se nije dogodilo. Kao i svaki put, ista priča - o troškovima RSCG, plaćanju sudija, selektorima mlađih kategorija, sistemu takmičenja... I opet sve ostane po starom.

Dogovoreno je da RSCG i dalje plaća troškove službenih lica i tako pomogne klubovima, a predsjednik Upravnog odbora Zoran Radojičić je obećao da će smanjiti taksu za žalbe, koja sada iznosi 600 eura.

Bilo je i dosta polemike oko bilansa uspjeha i stanja RSCG, na koji je najviše zamjerki imao predsjednik Lovćena Vido Đakonović.

Prvi čovjek osvajača duple krune je imao zamjerki na finansijske izvještaje za fiskalne 2016. i 2017. godinu, zbog čega je na sjednici Skupštine bila i knjigovođa RSCG. Ona je pokušala da objasni bilanse stavku po stavku, ali se od toga brzo odustalo, jer se zaključilo da je delegatima dostavljena radna, a ne konačna verzija, koja je poslata u Poresku upravu.

Zbog toga je Đakonoviću obećano da će u roku od sedam dana dobiti odgovore na pitanja koja je postavio prije više od godinu, a Radojičić je poručio da će svi izvještaji biti objavljeni na sajtu kada bude postavljena nova platforma.

Glasalo se o izvještaju o radu Rukometnog saveza Crne Gore između dvije sjednice Skupštine i za je glasalo 14 delegata, a protiv su bili predstavnici Lovćena, Jedinstva i Zabjela. Skupština je jedva imala kvorum, jer je bilo prisutno tačno pola od 34 delegata.

Poslije Skupštine, Radojičić je odgovarao na pitanja „Vijesti“. Prvo je bilo kakav je status selektora rukometaša Crne Gore Dragana Đukića, kojem ugovor ističe 1. jula.

"Pred polazak u Taragonu smo održali sastanak sa selektorom i stručnim štabom. I jedan i drugi selektor nakon Mediteranskih igara moraju da predaju izvještaje i program rada za naredni period, nakon čega će se Upravni odbor odrediti", rekao je Radojičić.

Šta mislite o otkazima četvorice igrača pred odlazak na Mediteranske igre?

"Nemamo informacije od selektora, ppodnijeće ih vjerovatno kroz izvještaj. Znam da se u slučaju Branka Vujovićaradi o povredi, jer je i pred odlazak u Hrvatsku imao problem sa ramenom. Saglasan sam sa tim da mu je neophodno vrijeme za mirovanje, ne bi bilo ljudski optuživati ga. Volio bih da se uključi u juniorsku reprezentaciju na šampionatu u Podgorici".

Imate li plan kako da vratite Vuka Borozana u reprezentaciju?

"Tu Savez nema obavezu da se miješa, to je na selektoru. Ako je do mene, spreman sam da se odmah povučem".

Radojičić je glavni administrator Opštine Bar i kad bude usvojen novi zakon o sportu moraće da ode sa funkcije, jer ne mogu istovremeno da obavljaju državne, opštinske i sportske funkcije. To je i najavio.

"Zakon još nije usvojen, kad bude postupiću po njemu. Šta bih drugo? Šta drugo očekujete? Za to nemojte da se sjekirate".

Da li vam je prioritet RSCG ili Opština Bar?

"Prioritet je ono od čega živim i IHF. I ovo, naravno, dok se bude moglo u skladu sa zakonskom procedurom", zaključio je Radojičić.

Bonus video: