Adžić: Mogli smo da primimo 7-8 golova manje

Čak 67 primljenih golova u duelima protiv francuskog tima potvrda su da ''plave'' moraju značajno bolje u odbrani u glavnoj rundi
2557 pregleda 2 komentar(a)
Sa utakmice Budućnost - Brest, Foto: BORIS PEJOVIC
Sa utakmice Budućnost - Brest, Foto: BORIS PEJOVIC

Realizacija u napadu i vraćanje u odbranu nisu bili na potrebnom nivou, što je kvalitetan protivnik kao što je Brest znao da iskoristi, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić nakon poraza (32:28) od francuskog tima u petom kolu grupne faze Lige šampiona.

- U drugom poluvremenu su nam se ponovile greške iz prvog meča i to se odrazilo na rezultat. Neke stvari su objektivne imajući u vidu to da neke igračice nisu u najboljem fizičkom stanju, a imamo na raspolaganju i samo jednu golmanku. U svakom slučaju realizacija i brzo vraćanje u odbranu nisu bili na potrebnom nivou da bi se pobijedio kvalitetan protivnik kao što je Brest, koji je pokazao najviše u dosadašnjem dijelu Lige šampiona. To su segmenti na kojima moramo da radimo, kako bi odigrali bolje protiv Bitighajma u posljednjem kolu grupne faze, a naročito u duelima koji nas očekuju u glavnoj rundi – kazao je Adžić nakon poraza u Brestu.

Čak 67 primljenih golova u duelima protiv francuskog tima potvrda su da ''plave'' moraju značajno bolje u odbrani u glavnoj rundi.

- Već u prvom poluvremenu primili samo devet ''lakih'' golova na nepostavljenu zonu ili nakon samo par sekundi napada protivnika. To je možda i odlučilo pobjednika. U finišu meča desile su nam se iste greške. U takvoj situaciji ne može se očekivati pobjeda protiv tima kao što je Brest. U stanju u kojem se nalazimo, sigurno je da ne možemo da svedemo Brest na 20 golova, ali je izvjesno da smo mogli da primimo sedam-osam pogodaka manje, pa bi utisak bio mnogo bolji.

Uoči posljednjeg kola grupne faze, poznato je da će Budućnost u glavnu rundu prenijeti četiri od mogućih osam bodova.

Ukoliko Brest u posljednjem kolu, u gostima savlada Ramniku Vlčeu, u glavnu rundu će prenijeti svih osam bodova, kao i aktuelni šampion Evrope – Đer, pa je jasno da Budućnost ima težak zadatak da zauzme što bolju poziciju pred četvrtfinale.

- Moramo se okrenuti duelu protiv Bitighajma i završiti ga na najbolji način, a nakon toga se okrenuti protivnicima u glavnoj rundi. Sigurno je da u grupnoj fazi nismo odradili posao do kraja onako kako smo željeli, ali to nas navodi na potrebu da još kvalitetnije radimo i da imamo bolji odnos u glavnoj rundi. U drugoj fazi moramo da nadoknadimo propušteno iz preliminarne runde, kako bi zauzeli dobru poziciju pred četvrtfinale. Cilj ostaje isti, a uz iskušenja i kvalitetne protivnike koje smo imali u grupi, te bolje fizičko stanje igračica nakon Svjetskog prvenstva i sa dobrom energijom, vjerujemo da krajem januara i u februaru, možemo da budemo na višem nivou – zaključio je Adžić.

Bonus video: