Anđela rekla zbogom, za njom idu još tri

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, za reprezentaciju više neće igrati ni Sonja Barjaktarović i Jovanka Radičević, a o tome razmišlja i Marija Jovanović
158 pregleda 29 komentar(a)
Anđela Bulatović, Foto: Ehf-euro.com
Anđela Bulatović, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 26.09.2016. 08:44h

Dok je crnogorski rukomet u limbu, jer se ne zna ko je selektor (izgleda da se Dragan Adžić vraća, jer Bojana Popović još ne želi da preuzme tu odgovornost), javnost je zaintrigirao spisak koji je objavljen za EHF nedjelju.

Ispod ili iznad spiska 19 igračica koje su pozvane za dvomeč sa Makedonijom nema uobičajene stvari - imena selektora.

Tako se i ne zna ko je odlučio da ne pozove čak šest rukometašica koje su nastupile na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru - kapitenku Mariju Jovanović, Sonju Barjaktarović, Anđelu Bulatović, Jovanku Radičević, Katarinu Bulatović i Biljanu Novović.

Klupko bi trebalo da se odmota možda već sjutra, kada bi novi Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore, sa Zoranom Radojičićem na čelu, trebalo da izabere selektora.

Dakle, da vrati Adžića, što je vjerovatnije, ili da Popovićevoj izbriše v.d. status, koji joj je dodijelila rukometna „vlada” na čelu sa Predragom Boškovićem.

Šta god da se desi, Anđela Bulatović više neće igrati za reprezentaciju.

Rukometašica koja je godinama bila stub odbrane i dugo prvo rješenje na srednjem beku je riješila da se oprosti od nacionalnog tima nakon OI.

Takvu odluku je donijela u istoj godini u kojoj je rizikovala nastavak karijere ranijim povratkom na teren nakon operacije ramena, što dovoljno govori koliko je atmosfera u timu u Brazilu bila loša i natjerala je da ode iz selekcije kojoj je uvijek davala maksimum.

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, za reprezentaciju više neće igrati ni Barjaktarovićeva i Radičevićeva, a o tome razmišlja i Jovanovićeva.

Za Evropsko prvenstvo u Švedskoj u decembru bi trebalo da konkurišu Katarina Bulatović i Biljana Novović (eks Pavićević), zato što igraju u Budućnosti.

Nakon tog takmičenja, doći će do podmlađivanja reprezentacije sa ciljem da se Crna Gora prvo plasira, a potom i da uradi nešto na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Šta god da bude, neko će na kraju morati da preuzme odgovornost i kaže dugogodišnjim reprezentativkama da li se računa na njih. Ružno je što im niko nije rekao da nisu na spisku i objasnio zbog čega...

Bonus video: