Budućnost hvata zalet za Vajpers

Rukometašice Dragana Adžića za osam dana u „Morači” igraju prvi meč četvrtfinala Lige šampiona
1009 pregleda 0 komentar(a)
Oporavila se od povrede koljena: Đurđina Jauković na prošlogodišnjoj utakmici sa Vajpersom, Foto: Luka Zeković
Oporavila se od povrede koljena: Đurđina Jauković na prošlogodišnjoj utakmici sa Vajpersom, Foto: Luka Zeković

Podgorica ove sezone živi za košarkaše Budućnost Volija, druga utakmica polufinala plej-ofa ABA lige sa Cedevitom je u centru pažnje javnosti, a rukometašice Dragana Adžića se „ispod radara” pripremaju za najvažnije mečeve u sezoni.

Budućnost će za osam dana u „Morači” igrati prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Vajpersa i pokušati da stekne zalihu pred revanš u Norveškoj. To, naravno, neće biti nimalo lako, jer će „plave” biti bez glavne igračice Milene Raičević, kao i dva krila Dijane Ujkić i Branke Konatar, a obje golmanke - Marina Rajčić i Darli Zokebi de Paula, imaju problema sa povredama.

Ohrabrujuća vijest je da sa ekipom trenira prva golgeterka Đurđina Jauković, koja je propustila tri posljednja meča glavne faze zbog povrede koljena.

- Đina sve radi sa ekipom, ali vidjećemo u kojoj mjeri će moći da pomogne u meču visokog intenziteta. Vratila se i Laslo, tako da smo kompletniji nego na posljednjoj utakmici protiv Bresta. Bitno je da odigramo odgovorno u pozicionom napadu i da se brzo vraćamo u odbranu, jer norveške ekipe sve greške kažnjavaju - naglašava trofejni trener.

Bolji podsjetnik kako Vajpers može da kazni neodgovornost u igri nije potreban od prošlogodišnjeg meča u Kristijansandu, koji su Podgoričanke izgubile 29:19.

- Norvežanke imaju veoma jak tempo i sve greške kazne u sekundi. Prošle sezone nismo ispoštovali dogovor na prvoj utakmici i kažnjeni smo, na drugoj je bilo bolje. I ove sezone smo u Larviku imali isti problem, ali smo se ispravili. Imamo iskustvo, ali ne znamo kako ćemo reagovati protiv tako kvalitetnog protivnika.

Povreda mlade Konatareve je uticala na promjene u taktici, jer će Itana Grbić zbog njenog odsustva morati više da igra na lijevom krilu, a ne na poziciji srednjeg beka, na kojoj je trebalo da mijenja Raičevićevu.

- Moramo da imamo više varijanti, vidjećemo na samoj utakmici šta je najbolje. Igraćemo danas i treći sparing meč sa momcima, koji će dobro doći Đini da uđe u takmičarski ritam, jer se osjeća da je četiri sedmice bila van rukometa. Itana u perspektivi može puno na poziciji srednjeg beka, što će vrijeme i pokazati, a od raspoloženja ostalih bekova zavisi koliko će igrati tu ulogu protiv Vajpersa - naglasio je Adžić, koji se nada i da će imati obje čuvarke mreže na raspolaganju. - Darli boli list, pauzirala je, ali nije ništa opasno. Marina ima problema sa leđima, pije jake tablete i bolje je. Došla je da odradi terapiju, hoda normalno i vjerujem da će, poslije slobodne nedjelje i ponedjeljka, u utorak doći čila na trening.

Bonus video: