Budućnost sigurna u Jagodini

Izabranice Dragana Adžića slavile su danas u gostima 33:25 (17:14), u utakmici 9. kola Regionalne lige.
63 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.01.2012. 16:53h

Rukometašice Budućnosti opravdale su ulogu favorita protiv Jagodine - izabranice Dragana Adžića slavile su danas u gostima 33:25 (17:14), u utakmici 9. kola Regionalne lige.

To je šesta pobjeda Budućnosti u isto toliko odigranih mečeva. Jagodina je doživjela drugi poraz, ponovo od Budućnosti koja je bila bolja i u Podgorici (26:18).

Budućnost je ostvarila planiranu pobjedu protiv rivala koji je bio nadahnut i zbog skoro pune dvorane i velike podrške svojih navijača. Zbog toga je Jagodina bolje počela, povela na startu 2:0 i 3:1, ali je Budućnost već od 6. minuta preuzela vođstvo i više ga nije ispuštala do kraja meča.

Uoči meča, Njemica Klara Voltering je osjetila bol u koljenu, zbog čega nije stajala na gol, a u igru nijesu ulazile ni Rumunka Adrijana Cakalije i Suzana Lazović. Sve ostale su se i upisale u listu strijelaca.

„Kako je vrijeme odmicalo, igrali smo sve bolje. Ipak smo doputovali na dan utakmice, i to se odrazilo na početak meča. U svakom slučaju, ova provjera nam je koristila, jer je Jagodina bila nadahnuta i dobra, igralo se u odličnom ambijentu. Na kraju moram biti zadovoljan, posebno što smo igrali u toploj sali i što smo meč završili bez povreda. U ovoj fazi priprema nam je bilo potrebno da igramo, iako, jasno, nijesmo u ovom trenutku u nekoj posebnoj formi“, kazao je „Vijestima“ Dragan Adžić, trener Budućnosti.

Do starta Glavne runde Lige šampiona i duela u gostima sa Mecom (4. februar), Podgoričanke će 18. januara u istom danu odigrati dva meča u Makedoniji, protiv Prilepa i Metalurga, sa kojim će igrati i 25. januara u Podgorici. Budućnost će od 9. do 13. januara boraviti u Baru, gdje će raditi i na podizanju fizičke spreme uz pomoć kondicionog trenera iz Slovenije, Marka Mraka.

Jagodina – Budućnost 25:33 (14:17)

Jagodina –Sportska hala Jassa. Gledalaca: 1.500. Sudije: Načevski i Nikolov (Makedonija). Sedmerci: Jagodina 2 (2), Budućnost 4 (3). Isključenja: Jagodina 2, Budućnost 6 minuta.

Jagodina: Ušljebrka, Miladinović, A. Stevanović, I. Stevanović, Stefanović, Radojević 1, Živković 6, Milošević 3, Jevtić 1, Tatalović, Janjić 3, Tasić 2, Lojpur 3, Dmitrović 6.

Budućnost: Voltering, Barjaktarović (sedam odbrana), Vukčević (osam odbrana), Miljanić 1, Đokić 1, Radović 6, Jovetić 1, Popović 7, Cakalie, Bulatović 7, Cvijić 3, Mehmedović 3, Števin 1, Knežević 3, Lazović.

Bonus video: