Crna Gora sa Danskom, Mađarskom i Srbijom

U grupi A su i Japan i Tunis i jasno je da plasman u osminu finala neće biti upitan, ali je pitanje sa kojeg će se mjesta ući u nokaut fazu
7 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Ehf-euro.com
Jovanka Radičević, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 24.06.2015. 20:11h

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo nije „mazio“ rukometašice Crne Gore - „lavice“ su izvukle vjerovatno najnezgodnije rivale iz prvog (Danska), trećeg (Mađarska) i šestog šešira (Srbija).

U grupi A su i Japan i Tunis i jasno je da plasman u osminu finala neće biti upitan, ali je pitanje sa kojeg će se mjesta ući u nokaut fazu...

Dobra stvar je što je iz 4. šešira „izabran“ Japan, a ne Rusija, Južna Koreja ili Poljska, koje su jače ekipe od selekcije iz Zemlje izlazećeg sunca.

Uzgred, odlično je što će tim Dragana Adžića igrati u Herningu, gradu koji je domaćin završnice šampionata.

Ako bude na jednom od prva dva mjesta, ne bi mijenjao dvoranu do samog kraja takmičenja. Naravno, pod uslovom da se domogne završnice.

"S obzirom na to kakva je grupa u kojoj je Norveška, mi smo još i dobro prošle. Neće, naravno, biti jednostavno i lako, ali sve zavisi od nas. Igramo protiv Danske, a mi se uvijek motivišemo protiv domaćina, kada je publika protiv nas. Uzgred, to nam je dužnik sa prethodnog Svjetskog prvenstva. Vjerujem da možemo da napravimo korak više nego prošli put, iako je i oslabljena Srbija pokazala protiv Rumunije da je jaka. Najvažnije je, ipak, da budemo zdrave kada se okupimo", rekla je Jovanka Radičević za „Vijesti“.

Crna Gora je na prvom velikom takmičenju igrala baš u Danskoj, i u Herningu se srela sa domaćom selekcijom. Protiv sebe je imala 12 hiljada navijača, ali je slavila i izborila utješni meč za 5. mjesto.

"Nadam se da će atmosfera biti paklena kao tada, to nikada neću zaboraviti. Svi su bili protiv nas, to je dodatni motiv za nas, jer se za takve utakmice živi. Odlično je i što igramo u Herningu, ne volim kada se previše selimo. Daj bože da budemo zdrave i da ostanemo do kraja u tom gradu", poručilo je desno krilo Vardara.

Crna Gora je dva puta učestvovala na planetarnim šampionatima - u Brazilu 2011. i Srbiji 2013. godine i gubila je u osmini finala, prije dvije godine baš od Danske.

Na šampionatu koji se održava od 5. do 20. decembra će pokušati da ide do samog kraja...

Grupe

Grupa A (Herning): Danska, Crna Gora, Mađarska, Japan, Tunis, Srbija

Grupa B (Nestved): Kuba, Švedska, Holandija, Poljska, Kina, Angola

Grupa C (Kolding): Brazil, Francuska, Argentina, Južna Koreja, DR Kongo, Njemačka

Grupa D (Fredrikshaven): Norveška, Španija, Rumunija, Rusija, Portoriko, Kazahstan

Bonus video: