Ešraf Abdala i Neli Irman pojačale Budućnost

Golmanka reprezentacije Tunisa će biti konkurencija Marti Žderić, dok će slovenačno desno krilo mijenjati Radmilu Petrović dok ozdravi
115 pregleda 7 komentar(a)
Ešraf Abdala, Foto: Jan Christensen/DHF
Ešraf Abdala, Foto: Jan Christensen/DHF
Ažurirano: 31.12.2015. 19:33h

Posljednjeg dana 2015. godine je postignut dogovor, a od prvog dana 2016. Budućnost će i zvanično dobiti dvije nove rukometašice - Ešraf Abdalu i Neli Irman.

Golmanka reprezentacije Tunisa je skrenula pažnju na sebe na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, gdje je bila jedna od najboljih igračica svog tima.

Doskorašnja članica Klub Afrikena iz Tunisa, glavnog grada istoimene države, na sedam mečeva je zaustavila 72 šuta.

Imala je prosjek od 28 odsto odbrana, što je uspjeh ako se zna kakvu je odbranu igrao šampion Afrike.

U ubjedljivom porazu od Crne Gore (37:26) je odbranila sedam šuteva.

Abdala 14. januara slavi 29. rođendan, a u Budućnosti će biti konkurencija Marti Žderić, koja je možda i zbog činjenice da je bila neprikosnovena među stativama bila slabija nego što se očekivalo.

Irmanova je, s druge strane, dobro poznato lice u Crnoj Gori.

Još jedna 28-godišnjakinja je više puta igrala protiv Budućnosti u Regionalnoj ligi, a nedavno je dala dva gola za Sloveniju u porazu od „lavica“ (20:22) u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj 2016.

Bivša igračica Žaleca, Krima, Olimpije i zagrebačke Lokomotove je sezonu počela u Zagorju, za koji je u 11 utakmica Prve lige Slovenije dala 59 golova i jedna je od najzaslužnijih što je taj klub ispred neprikosnovenog Krima na tabeli.

U Podgoricu stiže da ispuni rupu na desnom krilu, koja je nastala kada je Radmila Petrović dobila mononukleozu.

Jedno od najboljih krila svijeta će vjerovatno početi da trenira sredinom januara, ali joj je potrebno vremena da se vrati u pravu formu.

Budućnost, međutim, baš to nema, jer se Liga šampiona nastavlja već 9. januara i veći dio glavne faze će proći dok Petrovićeva bude spremna da zaigra...

Bonus video: