Fajnl-for i kod dama, Budućnost ne ispunjava uslove za organizaciju

EHF je danas na zvaničnom sajtu raspisao konkurs za organizaciju finalnog turnira, koji bi se igrao 3. i 4. maja iduće godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2013. 22:26h

Iako je uoči žrijeba objavljen sistem takmičenja koji se ne razlikuje u odnosu na prethodne sezone, ovogodišnja Ligu šampiona za rukometašice bi mogla imati istorijski značaj. Izvršni komitet Evropske rukometne federacije, naime, naknadno je dao zeleno svjetlo za mogućnost organizovanja fajnl-fora, prvog u istoriji ženskog klupskog rukometa.

Sve to po uzoru na mušku Ligu šampiona, gdje se fajnl-for održava od sezone 2009/2010, u “Lankses arena” u Kelnu.

EHF je danas na zvaničnom sajtu raspisao konkurs za organizaciju finalnog turnira, koji bi se igrao 3. i 4. maja iduće godine.

Konkurs traje do 10. septembra, a za domaćinstvo najboljim ekipama u LŠ mogu se prijaviti klubovi, nacionalni rukometni savezi, agencije, gradovi i bilo koja druga institucija koja je zainteresovana da organizuje prvi fajnl-for u ženskoj LŠ, koji bi mogao postati stalni događaj.

Kako je saopšteno, Izvršni komitet EHF-a će odluku o eventualnom domaćinu donijeti 20. septembra.

Budućnost se neće kandidovati, jer, kako nam je kazao predsjednik Predrag Bošković, podgorički klub nema uslova za to, jer je potrebna dvorana sa 8.000 mjesta.

Ako nijedna od pristiglih ponuda ne bude ispunjavala organizacioni ili ekonomski standard da se organizuje “događaj vrhunske klase”, onda bi odluka o fajnl-foru mogla biti odložena za neku od narednih sezona.

U tom slučaju, završnica ovogodišnje LŠ za dame igrala bi se po ranije utvrđenom sistemu takmičenja, sa po dva meča u polufinalu i finalu, kod kuće i na strani…

Bonus video: