Handball-Planet.com: Adžić u konkurenciji za trenera godine

Pored Adžića, za titulu najboljeg trenera u trećem izboru ovog portala konkurišu i Španac Martin Ambros, te Danci Jan Pitlik, Morten Subak i Kim Rasmusen
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Dule Babović
Dragan Adžić, Foto: Dule Babović
Ažurirano: 25.12.2013. 23:27h

Iako u 2013. godini, pored očekivanih domaćih trofeja i Regionalne lige, nije imao uspjeha kao godinu ranije (Liga šampiona, olimpijsko srebro, zlato na Evropskom prvenstvu, Regionalna liga), mada je, ruku na srce, teško da će se takva riznica medalja, u bliskoj budućnosti, desiti bilo kom rukometnom treneru, rad Dragana Adžića je i dalje na cijeni.

Glasovima specijalnog žirija u kojem su novinari iz 11 evropskih zemalja i Brazila, specijalizovani rukometni portal Handball-Planet.com nominovao je trenera Budućnosti i crnogorskog selektora za jednog od pet kandidata za najboljeg trenera ženskog tima u 2013. godini.

Pored Adžića, za titulu najboljeg trenera u trećem izboru portala Handball-Planet.com konkurišu i Španac Martin Ambros, trener Đera, aktuelnog prvaka Evrope, Jan Pitlik, selektor Danske, koja je prošle nedjelje osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Srbiji, te još dvojica danskih stručnjaka, Morten Subak i Kim Rasmusen.

Subak je u nedjelju veče u beogradskoj Areni sa rukometašicama Brazila stigao do titule prvaka svijeta, dok je Rasmusen, na istom šampionatu, vodio Poljakinje do istorijskog plasmana u polufinale (na kraju četvrto mjesto).

Petoricu kandidata nominovali su svojim glasovima novinari iz Njemačke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Brazila, Danske, Norveške, Austrije, Francuske, Srbije i Crne Gore, koju predstavljaju “Vijesti”.

Posljednji, 13. član žirija su posjetioci portala Handball-Planet.com, koji za jednog od kandidata mogu glasati do 5. januara na ovom linku, nakon čega će ti glasovi biti dodati glasovima novinara.

Iako je Adžić u svakom pogledu bio zaslužio tu nagradu, prošle godine je pobijedio sada već bivši selektor Mađarske, Norvežanin Karl Erik Bon, dok je 2011. priznanje pripalo selektoru Norveške, Islanđaninu Toriru Hergeirsonu.

Bonus video: