Johanson: Loša odbrana se kao infekcija prenijela na napad

Crna Gora ide bez bodova u Nant i sa tri pobjede bi mogla da stigne do 3. mjesta u grupi I i meča za 5. mjesto, ali su joj neophodni i porazi Francuske ili Rusije da bi se nekim čudom domogla polufinala
63 pregleda 6 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Savo Prelević
Per Johanson, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2018. 22:23h

Od specijalnog izvještača "Vijesti" iz Nansija

Selektor Crne Gore Per Johanson je nakon poraza od Francuske (20:25) naglasio da je Crna Gora praktično igrala dva polufinala zaredom, protiv dvije najbolje ekipe na svijetu.

„Imali smo problema sa stignemo do odbrana golmanki u prvom poluvremenu, da zaustavimo najbolje igračice rivala, a to se kao infekcija prenijelo na napad, jer su se osjetili stres i nesigurnost. Francuska je u izašla sa svim kvalitetima koje ima, individualno igrala sjajno i nismo joj bili ni blizu“, rekao je Johanson.

Crna Gora je serijom 5:0 u nastavku prišla na 20:17, ali nije mogla do preokreta.

„Na poluvremenu smo rekli da moramo sebi da damo šansu, jer smo znali da Francuska na svakoj utakmici ima period kada ne igra dobro. Stigli smo na 20:17, imali još nekoliko šansi, a nismo dozvolili rivalu da šutira. Srećan sam zbog drugog poluvremena, ali naravno da ne mogu da budem zadovoljan zbog rezultata“, naglasio je švedski stručnjak.

Crna Gora će glavnu fazu početi bez bodova i sa teoretskom šansom da se domogne polufinala, a prvi rival će joj biti Švedska u četvrtak od 21 čas.

"Imamo veliki respekt prema svim rivalima sa kojima se sastajemo, ali i znamo da smo do sada igrali sa možda dva najbolja tima na svijetu, možda izvučemo neki benefit iz toga pred glavnu rundu. Meč sa Švedskom neće biti specijalan za mene, jer smo se sreli dva puta. Igrala je užasno danas protiv Poljske, ali znamo da može da igra odlično. Imamo respekt prema svima, ali osjećamo da smo na istom nivou kao rivali u glavnoj fazi", zaključio je Johanson.

Njegov francuski kolega, Olivije Krumbolc, bio je presrećan.

„Igrali smo sa puno strasti u prvom poluvremenu, a u drugom je bilo komplikovanije. Imali smo problema sa odbranom Crne Gore, ali su raspoložene golmanke i Estej Nze Minko riješile pitanje pobjednika“.

Milena Raičević je čestitala protivniku.

„Prvo poluvrijeme je donijelo odluku. Ušle smo bezglavo, u jurnjavu, a sudije su doprinijele tome da ne znamo gdje se nalazimo i da damo krila Francuskoj, da sve što uradi da joj uspije. U drugom poluvremenu je bila druga priča, odigrale smo mirnije. Da smo igrale kao u tih 30 minuta, bila bi druga priča. Moramo puno bolje da igramo na ovakvim utakmicama ako želimo nešto da uradimo".

Crna Gora ide bez bodova u Nant i sa tri pobjede bi mogla da stigne do 3. mjesta u grupi I i meča za 5. mjesto, ali su joj neophodni i porazi Francuske ili Rusije da bi se nekim čudom domogla polufinala.

"Moramo da pobijedimo svaku utakmicu u drugoj fazi i da molimo boga da neko da izgubi, da nam se otvori šansa. Ne postoji drugi način".

Bonus video: