Juniorke u drugom, kadetkinje u trećem šeširu

Ženska juniorska rukometna repreentacija žrijeb za Evropsko prvenstvo koje se 1. do 11. avgusta 2013. godine održava u Danskoj, dočekaće iz drugog šešira
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2012. 22:06h

Ženska juniorska rukometna repreentacija žrijeb za Evropsko prvenstvo koje se 1. do 11. avgusta 2013. godine održava u Danskoj, dočekaće iz drugog šešira, saopšteno je juče iz Evropske rukometne federacije.

U drugom šeširu su još i Bugarska, Island, Izrael, Litvanija, Slovenija i Turska. U prvom šeširu na žrijebu koji je na programu 23. oktobra, su Austrija, Češka, Španija, Njemačka, Poljska, Portugal, Slovačka, a u trećem, posljednjem su Jermenija, Finska, Velika Britanija, Italija, Moldavija, Srbija, Švajcarska i Ukrajina.

Na osnovu plasmana na kadetskom EP, Mađarska, Francuska, Švedska, Rumunija, Holandija i Hrvatska su već raspoređene u grupama od 1 do 6.

Nakon žrijeba, sve selekcije će biti raspoređene u sedam grupa po četiri tima. Na EP će se plasirati po dvije prvoplasirane selekcija iz grupa 1 do 6, te samo prvoplasirana iz grupe 7. Vizu za EP već imaju Danska kao domaćin i drugoplasirana selekcija sa posljednjeg kadetskog EP, šampion Norveška i trećeplasirana Rusija.

Na žrijebu za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, od 15. do 25. avgust iduće godine, crnogorske kadetkinje će biti u trećem od četiri šešira.

U trećem šeširu su još Bjelorusija, Bugarska, Island, Litvanija, Slovenije i Turska.

U prvom šeširu su Danska, Francuska, Mađarska, Holandija, Norveška, Rumunija, Rusija, Švedska, u drugom Austrija, Hrvatska, Češka, Španija, Njemačka, Portugal i Slovačka, te u četvrtom Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Estonija, Finska, Grčka, Italija, Letonija, Makedonija, Srbija i Švajcarska.

Timovi će biti žrijebani u osam grupa po četiri, pri meču će po dvije prvoplasirane selekcije iz grupa 1 do 7 izboriti vizu za EP, a samo prvoplasirana iz grupe 8.

Žrijeb je 23. oktobra, a samo domaćin Poljska je siguran učesnik EP.

Bonus video: